Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Saborski zastupnik Branimir Glavaš, optužen za ratne zločine u Osijeku 1991. godine, oporavlja se u Jedinici intenzivnog liječenja osječke Kliničke bolnice, izvijestili su danas liječnici.


Prema riječima voditelja Jedinice intenzivnog liječenja Odjela za anesteziologiju dr. Josipa Ivića, jučer su Branimiru Glavašu, čije je zdravstveno stanje narušeno dugotrajnim štrajkom glađu, napravljeni mnogi laboratorijski nalazi i snimljen je EKG srca, a sutra će se nastaviti specijalističke pretrage. Rekao je i kako je dobio informaciju da je Glavaš danas dobio temperaturu te da će ga i poslijepodne obići.

Vezani članci Kina (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Velike promjene na svjetskom poretku: Kina uskoro postaje najveća svjetska ekonomija? Europski parlament Riješena mađarsko-poljska blokada europskog proračunskog paketa: "Sada možemo krenuti s oporavkom naših gospodarstava"

Uz vitaminske pripravke koje uzima, Glavaš postupno počinje uzimati tekuću hranu, rekao je dr. Ivić. Dodao je kako će, budući da ima aritmiju srca, anemiju i drugih problema, Glavašev oporavak trajati barem nekoliko dana jer se ne može pretpostaviti kako će organizam reagirati na tako dugotrajan štrajk glađu.

"O zdravstvenom stanju Branimira Glavaša sutra ću obavijestiti ravnatelja Kliničke bolnice dr. Željka Vranješa te pretpostavljam da će se osnovati konzilijarni tim za njegov pregled", rekao je.

Branimir Glavaš štrajkao je glađu 66 dana, a prekinuo ga je u petak, 11. siječnja, kada je iz zatvorske bolnice u Svetošimunskoj ulici u Zagrebu vozilom Hitne pomoći prevezen u osječku Kliničku bolnicu nakon što mu je izvanraspravno vijeće Županijskoga suda u Zagrebu ukinulo
pritvor budući da je konstituiranjem Hrvatskoga sabora stekao novi zastupnički imunitet.