Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Glavaš se oporavlja na intenzivnoj jedinici osječke bolnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik Branimir Glavaš, optužen za ratne zločine u Osijeku 1991. godine, oporavlja se u Jedinici intenzivnog liječenja osječke Kliničke bolnice, izvijestili su danas liječnici.

Prema riječima voditelja Jedinice intenzivnog liječenja Odjela za anesteziologiju dr. Josipa Ivića, jučer su Branimiru Glavašu, čije je zdravstveno stanje narušeno dugotrajnim štrajkom glađu, napravljeni mnogi laboratorijski nalazi i snimljen je EKG srca, a sutra će se nastaviti specijalističke pretrage. Rekao je i kako je dobio informaciju da je Glavaš danas dobio temperaturu te da će ga i poslijepodne obići.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna A BLIŽE SE BLAGDANI Čeka li i ostatak svijeta kaos kao na Otoku? Nije sve u Brexitu, noćna mora globalnog lanca opskrbe postat će još gora Zdravko Marić Promjena Zakona o obnovi Vlada će osigurati stopostotni iznos konstrukcijske obnove, premijer najavio i pomoć Zagrebu tešku 150 milijuna kuna: "Svatko treba raditi svoj posao"

Uz vitaminske pripravke koje uzima, Glavaš postupno počinje uzimati tekuću hranu, rekao je dr. Ivić. Dodao je kako će, budući da ima aritmiju srca, anemiju i drugih problema, Glavašev oporavak trajati barem nekoliko dana jer se ne može pretpostaviti kako će organizam reagirati na tako dugotrajan štrajk glađu.

"O zdravstvenom stanju Branimira Glavaša sutra ću obavijestiti ravnatelja Kliničke bolnice dr. Željka Vranješa te pretpostavljam da će se osnovati konzilijarni tim za njegov pregled", rekao je.

Branimir Glavaš štrajkao je glađu 66 dana, a prekinuo ga je u petak, 11. siječnja, kada je iz zatvorske bolnice u Svetošimunskoj ulici u Zagrebu vozilom Hitne pomoći prevezen u osječku Kliničku bolnicu nakon što mu je izvanraspravno vijeće Županijskoga suda u Zagrebu ukinulo
pritvor budući da je konstituiranjem Hrvatskoga sabora stekao novi zastupnički imunitet.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene