Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Glavaš ostaje u pritvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezavisnom saborskom zastupniku Branimiru Glavašu produljen je pritvor za još mjesec dana u istrazi zbog ratnog zločina nad srpskim civilima u Osijeku, doznaje se poslijepodne na zagrebačkom Županijskom sudu.

Glavašu je pritvor produljen zbog posebno teških okolnosti kaznenog djela za koje ga se tereti, ali ne više i zbog utjecaja na svjedoke, zbog čega je 26. listopada i pritvoren.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SVAĐE I OPTUŽIVANJA POTRESI U HDSSB-u Glavaš optužio Burića za "analni alpinizam" Slika nije dostupna Nije htio ispasti kukavica Drmić: Predao sam Jurišiću 70.000 eura za pomoć Glavašu

"Istražni sudac Zdenko Posavec djelomično je usvojio prijedlog državnog odvjetništva i produljio pritvor protiv Branimira Glavaša samo zbog posebno teških okolnosti djela.

Sudac smatra da se nisu promijenile okolnosti koje su postojale u vrijeme donošenja prvog rješenja to jest da je uloga okrivljenog Glavaša u počinjenju kaznenog djela takva da opravdava primjenu pritvora po tom zakonskom osnovu", objavio je Županijski sud na svojim internetskim stranicama.

U rješenju kojim je Glavašu pritvor produljen do 26. prosinca sudac Posavec ustvrdio je i da više ne postoji opasnost od utjecaja na svjedoke. Naime, u nastavku istrage trebaju se saslušati još samo svjedoci obrane.

Glavašev odvjetnik Ante Madunić najavio je da će se žaliti na odluku o produljenju pritvora. Pojasnio je da se žalba, o kojoj će raspravljati vanraspravno vijeće Županijskog suda, može podnijeti dva dana od primitka rješenja. Dodao je da planiraju podnijeti i ustavnu tužbu.

Madunić je ranije izjavio da njegov branjenik ne namjerava prestati sa štrajkom dok ne izađe na slobodu te da ako mu se produlji pritvor "nema velikih izgleda da živ dočeka kraj postupka". 

U zagrebačkoj istrazi Glavaša se tereti da je osobno naredio
zlostavljanje i ubojstvo srpskih civila Čedomira Vučkovića i Đorđa Petkovića te mučenje troje srpskih civila. Protiv njega je pokrenuta i istraga pred osječkim Županijskim sudom u
tzv. "slučaju selotejp" u kojem ga se sumnjiči da je naredio
privođenja i ubijanja civila na obali Drave, u Osijeku 1991.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene