Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

HDSSB-ov saborski zastupnik Branimir Glavaš izvijestio je danas Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove da ne prihvaća jučerašnji prijedlog tog odbora o njegovoj kandidaturi za člana Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.


"Obavještavamo Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove da saborski zastupnik Branimir Glavaš ne prihvaća nikakve prijedloge navedenog Odbora u vezi s njegovom kandidaturom u radna tijela Hrvatskog sabora. Dakle, imenovani zastupnik odbija i kandidaturu u Odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, koju je navodno naslovni Odbor jednoglasno utvrdio na jučerašnjoj sjednici", stoji u obavijesti koju je Glavaš, kao predsjednik Kluba zastupnika HDSSB-a, jutros poslao predsjedniku Sabora Luki Bebiću i Odboru za izbor, imenovanja i upravne poslove.

Vezani članci Nasrin Sotoudeh (Foto: AFP) Zatvorena iranska odvjetnica za ljudska prava počela štrajk glađu Slika nije dostupna HSP: 'Sanadera ne zanimaju socijalna prava'

Tu je obavijest, u kojoj se ne pojašnjava zbog čega Glavaš odbija članstvo u Odboru za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, Klub HDSSB-a u pismenom obliku dostavio saborskim izvijestiteljima uoči današnjeg početka prve radne sjednice Hrvatskog sabora.

Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove jučer je popunio dvadesetak saborskih radnih tijela, među ostalim je i Glavaša predložio za člana Odbora za ljudska prava.

Sabor bi o prijedlogu Odbora, odnosno kandidatima za radna tijela, trebao glasovati poslijepodne, nakon 'aktualnog prijepodneva'.

Glavašu se pred zagrebačkim Županijskim sudom sudi za ratne zločine u Osijeku 1991., a nakon konstituiranja Sabora brani se sa slobode.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju