Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Glavaš odbio kandidaturu za člana Odbora za ljudska prava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDSSB-ov saborski zastupnik Branimir Glavaš izvijestio je danas Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove da ne prihvaća jučerašnji prijedlog tog odbora o njegovoj kandidaturi za člana Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

"Obavještavamo Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove da saborski zastupnik Branimir Glavaš ne prihvaća nikakve prijedloge navedenog Odbora u vezi s njegovom kandidaturom u radna tijela Hrvatskog sabora. Dakle, imenovani zastupnik odbija i kandidaturu u Odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, koju je navodno naslovni Odbor jednoglasno utvrdio na jučerašnjoj sjednici", stoji u obavijesti koju je Glavaš, kao predsjednik Kluba zastupnika HDSSB-a, jutros poslao predsjedniku Sabora Luki Bebiću i Odboru za izbor, imenovanja i upravne poslove.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović pojavio se na pressici čelnika SDP-a Peđe Grbina - 15 gađa poziciju premijera Pljušte reakcije na Milanovićevu kandidaturu: "Nakon njegove kandidature više ništa neće biti isto..." Donald Trump Kakav obrat Velika pobjeda za Trumpa: Vrhovni sud oborio odluku

Tu je obavijest, u kojoj se ne pojašnjava zbog čega Glavaš odbija članstvo u Odboru za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, Klub HDSSB-a u pismenom obliku dostavio saborskim izvijestiteljima uoči današnjeg početka prve radne sjednice Hrvatskog sabora.

Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove jučer je popunio dvadesetak saborskih radnih tijela, među ostalim je i Glavaša predložio za člana Odbora za ljudska prava.

Sabor bi o prijedlogu Odbora, odnosno kandidatima za radna tijela, trebao glasovati poslijepodne, nakon 'aktualnog prijepodneva'.

Glavašu se pred zagrebačkim Županijskim sudom sudi za ratne zločine u Osijeku 1991., a nakon konstituiranja Sabora brani se sa slobode.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene