Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Branimir Glavaš, prvooptuženi u slučajevima 'garaža' i 'selotejp', jutros se, unatoč pogoršanom zdravstvenom stanju izazvanom štrajkom glađu, pojavio na zagrebačkom Županijskom sudu, gdje mu se sudi za zločine nad srpskim civilima u ratnom Osijeku.


Na sudu se neslužbeno doznaje da je Glavaš u zgradu na Zrinjevcu došao nešto prije 9 sati te da je u vidno lošijem stanju nego na zadnjoj raspravi održanoj prije božićnih blagdana.

Vezani članci Slika nije dostupna Osobe bliske Glavašu: Za pokušaj podmićivanja sudaca doznali smo iz medija Slika nije dostupna Ivan Drmić nagodio se s USKOK-om

Suđenje Glavašu i njegovim suoptuženicima nastavljeno je iznošenjem obrane Dine Kontića. Uz Glavaša i Kontića na optuženičkoj klupi su i Ivica Krnjak, Gordana Getoš Magdić, Mirko Sivić, Tihomir Valentić i Zdravko Dragić.

Branimir Glavaš već dva mjeseca štrajka glađu tražeći da se brani sa slobode. Vrhovni sud je u petak, 4. siječnja odbio njegovu žalbu na odluku Županijskog suda u Zagrebu o produljenu pritvora.