Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uredništvo Glasa koncila donosi pojašnjenje rečenice o predsjedniku Stjepanu Mesiću kao veleizdajniku.


Uz to, krivnju prebacuje na svjetovne novinare koji su izmislili aferu i namjerno je plasirali 5. kolovoza na dan pobjede u Oluji. Uredništvo Glasa koncila osjetilo je potrebu da objasni kako u kolumni velečasnog Miklenića nigdje nije pisalo kako je predsjednik Mesić veleizdajnik. Točnije, kada je to Ivan Miklenić napisao mislio je, kažu, na njegov određeni veleizdajnički i sluganski postupak, a ne na Mesića kao osobu. A svu krivnju za razne manipulacije svalili su na leđa medija.

Vezani članci Slika nije dostupna Glas Koncila: Referendum se već dogodio Slika nije dostupna Promjene Ustava poslužile SDP-u da ucijeni HDZ

>> Miklenić: Nisam Mesića nazvao veleizdajnikom

Miklenić je uvjeren, piše u Glasu koncila, da su njegove riječi izokrenute, da bi se odvratila pozornost javnosti od dana državnosti i tako umanjila veličanstvena pobjeda u Oluji. A u aferu je upleten i kardinal, smatra Miklenić, samo zato da bi se zataškala činjenica da se Tuđmanu u Sinju pljeskalo, a Mesiću zviždalo. Objašnjava dalje uredništvo tog katoličkog tjednika kako Miklenić nikada nije rekao ni da je Mesić bolesna i psihički neuravnotežena osoba - i tu su činjenicu, kažu, mediji iskonstruirali. On je samo pisao kakav bi budući predsjednik trebao biti. I tako inače tih i samozatajan Miklenić, oštar je jedino u svojim kolumnama. Izjavu nije želio dati. A onda se čudi kako mediji ne razumiju što je pjesnik htio reći i napada ih da dezinformiraju narod.