Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prekvalifikacija kao spas od krize

Gdje i kako naći posao kada svugdje pljušte otkazi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj pljušte otkazi. Prošli mjesec 18 tisuća, za ovaj se još ne zna, ali moglo bi ih biti i više. No, svježe otpušteni radnici ne sjede prekriženih ruku. Mnogi su se već uputili na prekvalifikaciju kako bi lakše pronašli novi posao.

U učionicama pučkog otvorenog učilišta sve je više đaka koji se pokušavaju prekvalificirati kako bi lakše pronašli posao. Među njima je i Igor Jambrešić koji je nedavno ostao bez posla. Kad završi, bit će špediterski tehničar. 'Vjerujem da će mi se s ovom školom otvoriti vrata za neki lakši posao. Uvijek sam radio neke fizičke poslove, tako da ako uložim u obrazovanje, nadam se da ću lakše dobiti posao. Pretpostavljam i nadam se tome', kaže Igor.

Pročitajte i ovo Mrtvi nakon napada bande u Haitiju Vlada stanje panike FOTO Otočna država u kaosu, tijela leže po ulicama: "Ovo je užas, kao u Pobješnjelom Maxu!" Ruska podmornica kriza u Europi Ozbiljno upozorenje iz središta Europske unije: “Rusija se priprema za dugi sukob sa Zapadom”

Samohranu majku Ivanku još nekoliko godina učenja dijeli od svjedodžbe kuhara. 'Nadam se boljem standardu i da mogu omogućiti i sebi i djeci nešto više i bolje nego sada', smatra Ivanka.

Upita od onih koji su završili na burzi zbog krize sve je više. Dobro je znati da u Hrvatskoj nedostaje građevinaca i turističkih djelatnika. Zatim pekara, profesora, trgovaca, medicinskih sestara i liječnika. Neke dijelove gospodarstva kriza će manje pogoditi. 'Industrije odnosno grane za koje predviđamo da će biti najmanje pogođene utjecajem krize su informatička i komunikacijska industrija, zatim turizam gdje sad počinje sezonska potražnja i prehrambena industrija', kaže Martina Lovrić s portala Moj Posao.

Kad vam poslodavac uruči otkaz, teško je biti optimističan, ali ne treba očajavati jer kad život zatvori jedna, uvijek se otvore neka druga vrata. Možda baš ona nekog novog, boljeg posla.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene