Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Veliki požar koji je sa Senjskog bila prijetio i prigradskim naseljima Senja predanim radom 60 gasitelja iz dobrovoljnih vatrogasnih društava Novi Vinodolski, Sveti Juraj i Brinje te javne vatrogasne postrojbe iz Senja, stavljen je pod nadzor sinoć do 23 sata.


'Cijeli noć vatrogasci su dežurali i  vršili dogašavanje područja. Ujutro je došlo do izmjene ljudstva i trenutno je na opožarenom području između 30 i 35 vatrogasaca i 11 vatrogasnih vozila', rekao je Branko Mudrovčić, voditelj smjene Javne vatrogasne postrojbe grada Senja. Dodao je kako će danas tijekom dana požar u potpunosti biti ugašen. 'Jutros su u pripremi bila i dva kanadera, no nije bilo potrebe za njihovim djelovanjem. Nažalost, da je takva akcija i bila potrebna, ne bi bila moguća zbog jake bure', dodao je Mudrovčić.

Na južnoj strani Senjskog bila na području Francikovca buknuo je jučer nešto poslije 13 sati požar. Prema informacijama s terena, dobivenim od vatrogasnog zapovjednika Ličko-senjske županije Ivice Radoševića, gorila je suha trava, makija i dio borove šume.

Gasiteljima dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Senja, Crikvenice, Novog Vinodolskog, Otočca, Brinja i Svetog Jurja pomagala su i dva kanadera, ali gašenje je otežavao jak vjetar koji je mijenjao smjer vatri.

Požar se približava naseljima Klarićevac i Mudrićevac

Jučer oko 15 sati izbio je još jedan požar iznad Senja na lokaciji Ošlje Polje-Franciskovac. Vatra nošena jakom burom došla je od 500 do 800 metara do prvih naselja, a u DVD Senj su demantirali da je požar zahvatio jednu kuću.

Zbog opasnosti od širenja prema naseljenom dijelu grada Senja, u gašenje požara, nakon prvotna dva, jučer oko 15 sati uključio se i treći kanader. U gašenju je sudjelovalo stotinjak vatrogasaca, i to iz Senja, Svetog Jurja, Brinja, Otočca, Rijeke, Crikvenice i Novog Vinodolskog. Po podatcima vatrogasnog zapovjednika Ličko-senjske županije Ivice Radoševića poslije jučer oko 16 sati vatra se približila samim kućama u Klarićevcu. Gašenje vatre je otežavao jak vjetar koji mijenja smjer. Bez električne struje još uvijek je dio Krivog puta, jer je vatra oštetila strujovode.

Požar u kojemu na oko deset četvornih kilometara gorjelo nisko raslinje i rjeđa borova šuma, zbog jake bure širio se prema senjskom naselju Mudrićevac. U policiji su tada rekli  da još nisu ugrožena naselja, ali da se zbog jake bure požar širi prema naseljima.