Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gost Dnevnika Nove TV

Ministar Gari Cappelli otkriva hoće li se uvesti Cro kartice i smanjiti PDV u turizmu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U tijeku su Dani hrvatskog turizma – najveći godišnji susret okupio je 1.300 turističkih djelatnika na Malom Lošinju. Ministar turizma Gari Cappelli u Dnevniku Nove TV govorio je o turističkoj sezoni, uvođenju tzv. Cro kartica u turizmu i snjižavanju PDV-a.

Na otoku vitalnosti tijekom dvodnevnog druženja razmijenit će iskustva i raspravljati o ključnim temama ovog strateški važnog sustava za hrvatsko gospodarstvo.

Pročitajte i ovo Numan Kurtulmus (Foto: Dnevnik.hr) Na sajmu u Berlinu Turski ministar turizma za Novu TV: "Imamo puno zajedničkog s balkanskim zemljama, očekujemo pozitivne rezultate" Slika nije dostupna 18 posto više nego lani Rekordna turistička godina: Hrvatsku od siječnja posjetilo gotovo 10 milijuna ljudi

O rezultatima turističke sezone s ministrom Garijem Cappellijem u Dnevniku Nove TV razgovarala je reporterka Petra Fabian Kapov.

Trljate li već sada ruke nakon ove sezone?

Mislim da ih više trljaju turistički djelatnici diljem Lijepe Naše koji će to završiti negdje 31. prosinca.

Jesu li kreveti i danas popunjeni?

Jesu. Na Malom Lošinju samo je 1.300 gostiju koji su došli na Dane hrvatskog turizma, a tu su i drugi gosti. Diljem zemlje rezultati su stalno u plusu, na razini godine taj plus iznosi 13 posto. Računali smo da ćemo biti između 10 i 12 posto.

Hoće li i tako biti i za božićne blagdane?

Hoće. Booking je jako dobar, a nastavak se očekuje i sljedeće godine, pogotovo u gradovima i županijama gdje će biti održano Svjetsko prvenstvo u rukometu.

Noćenje na Malom Lošinju košta oko 700 kuna, a na Mykonosu 1200 kuna, no domaćim turistima je i to preskupo. Što je s domaćom turističkom karticom? Kada će zaživjeti?

Hrvati su u Malom Lošinju na trećem mjestu po broju dolazaka. Trenutno radimo anketu među poslodavcima, trebat će nam još nekoliko mjeseci. Ako poslodavci koji su najbitniji prihvate da se s tom karticom plaća u njihovim objektima, mi ćemo nastaviti s pripremom. Radit ćemo na tome da kartica oživi.

Hoćete li sniziti stopu PDV-a iduće sezone?

Na Danima hrvatskog turizma raspravljat ćemo i o tom pitanju. Naravno da ćemo tražiti rješenje. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene