Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Uvjereni smo da ćemo pregovore završiti do kraja lipnja', rekao je na konferenciji za novinare Josip Friščić, predsjednik HSS-a.


'Nakon završetka pregovora treba dogovoriti referendum o Uniji, koji bi se trebao održati zajedno sa sindikalnim referendumom', istaknuo je Friščić. Dodao je također kako bi izbore trebalo raspisati za jesen.

Vezani članci Slika nije dostupna EK: Nema nacionalnog rješenja za izbjegličku krizu Slika nije dostupna Zemlje EU-a za zajednički nadzor vanjskih granica i brži povrat ekonomskih migranata

Predsjednika HSS-a i koalicijskih partnera upitali smo kako gleda na sukob predsjednika i predsjednice Vlade oko optužbi da se predsjednik Josipović svrstao na stranu oporbe sazvavši stranačke konzultacije.

'Imamo samo jednu Hrvatsku. Po nama niti je sporno, niti je neobično da se poziva stranke na sastanak', kazao je Friščić.

Nije se želio očitovati o samim optužbama na relaciji Pantovčak - Banski dvori. 'Ne želimo biti ničiji navijački klub. Mi smo dio koalicije, ali zadržavamo pravo na svoje stavove', rekao je Friščić.

>> Friščić: Izbori prije svinjokolje

Podsjetimo, Friščić je nakon prošlotjednog sastanka s predsjednikom Ivom Josipovićem već rekao kako se nada završetku pregovora prije šestog mjeseca. 'Ako se to ne dogodi, neće biti smak svijeta, idemo na izbore', rekao je. Upitan kada bi se ti izbori trebali održati, Friščić je poručio da se nada da će se to dogoditi prije svinjokolje.