Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koratska tragedija

Frane Lučić na operaciji kojom će mu biti vraćeni prsti na šakama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Frane Lučić, jedini vatrogasac koji je preživio tragediju na Kornatima iz kolovoza 2007., radi rekonstrukcije prstiju na šakama stigao je u Kliniku za plastičnu-rekonstruktivnu kirurgiju u Zagrebu gdje će biti podvrgnut rekonstrukcijskom potupku.

Pred liječničkim timom na čelu sa dr. Zdenkom Stanecom, zahtjevan je posao - presadit će zdravu kožu s drugih dijelova tijela.

Pročitajte i ovo Dražen Slavica, bivši vatrogasni zapovjednik Potresno svjedočanstvo Dražen Slavica tuži državu zbog pravne kalvarije koju je prošao nakon kornatske tragedije: "15 godina sam na stupu srama. DORH mi je uništio život" Slika nije dostupna Tužna obljetnica Frane Lučić: Ne idem na Kornat jer sam tamo pomoć čekao pet sati

Frani su na licu, vratu, tijelu, obje ruke i noge vidljive tzv. kontrakture, odnosno ožiljkaste promjene koje će se otkloniti rekonstrukcijskim operacijskim zahvatima.

Nakon fizikalne terapije prioritet su zahvati na prstima kako bi se Frane mogao služiti šakama, zatim donja usna koja je privučena na bradu, što mu onemogućuje normalan izgovor, a ožiljci na vratu sprečavaju normalno pokretanje vrata. 

>> Lučić na rehabilitaciji u Makarskoj 

>> Frane Lučić teško primio spoznaju o pogibiji kolega

>> Operirani vatrogasci i dalje kritično

>> U požaru poginulo 6 vatrogasaca, još petorica kritično

Nakon toga uklonit će se ožiljci na tijelu koji su se pri zacjeljivanju skvrčili i narušavaju estetski izgled te onemogućuju normlano pokretanje ekstremiteta u području ramena, kuka, koljena, jer su na mjestima pregibanja zglobova. Frane će na dodatne operacije morati sva tri do šest mjeseca.

Gaseći požar na Kornatu prošlo ljeto, vatrogasci sa šibenskog područja našli su se u vatrenom okruženju na području Lučice. Vatra se brzo širila nošena jakim jugom, pa su se vatrogasci uskoro našli u bezizlaznoj situaciji. Ozljede zadobivene u požaru preživio je samo Frane Lučić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene