Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Frane Lučić, jedini vatrogasac koji je preživio tragediju na Kornatima iz kolovoza 2007., radi rekonstrukcije prstiju na šakama stigao je u Kliniku za plastičnu-rekonstruktivnu kirurgiju u Zagrebu gdje će biti podvrgnut rekonstrukcijskom potupku.


Pred liječničkim timom na čelu sa dr. Zdenkom Stanecom, zahtjevan je posao - presadit će zdravu kožu s drugih dijelova tijela.

Vezani članci Vozila Hitne pomoći u šumi, ilustracija Policija objavila detalje tragične nesreće u kojoj je u šumi blizu Požege na mjestu poginuo muškarac Provjereno: Dražen Slavica, tragedija na Kornatima - 3 Dražen Slavica nakon 14 godina progovorio o kobnom danu na Kornatima: ''Sjeo sam među kolege i 15 minuta plakao. To mi je najteži trenutak u životu''

Frani su na licu, vratu, tijelu, obje ruke i noge vidljive tzv. kontrakture, odnosno ožiljkaste promjene koje će se otkloniti rekonstrukcijskim operacijskim zahvatima.

Nakon fizikalne terapije prioritet su zahvati na prstima kako bi se Frane mogao služiti šakama, zatim donja usna koja je privučena na bradu, što mu onemogućuje normalan izgovor, a ožiljci na vratu sprečavaju normalno pokretanje vrata. 

>> Lučić na rehabilitaciji u Makarskoj 

>> Frane Lučić teško primio spoznaju o pogibiji kolega

>> Operirani vatrogasci i dalje kritično

>> U požaru poginulo 6 vatrogasaca, još petorica kritično

Nakon toga uklonit će se ožiljci na tijelu koji su se pri zacjeljivanju skvrčili i narušavaju estetski izgled te onemogućuju normlano pokretanje ekstremiteta u području ramena, kuka, koljena, jer su na mjestima pregibanja zglobova. Frane će na dodatne operacije morati sva tri do šest mjeseca.

Gaseći požar na Kornatu prošlo ljeto, vatrogasci sa šibenskog područja našli su se u vatrenom okruženju na području Lučice. Vatra se brzo širila nošena jakim jugom, pa su se vatrogasci uskoro našli u bezizlaznoj situaciji. Ozljede zadobivene u požaru preživio je samo Frane Lučić.