Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Frane Lučić teško primio spoznaju o pogibiji kolega

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedinog preživjelog vatrogasca iz kornatske tragedije Franu Lučića i dalje treba poštedjeti svjedočenja na sudu, prvenstveno zbog psihičkog stanja, rekao je dr. Jugoslav Bagatin, pomoćnik ravnatelja splitskog KBC-a i voditelj stručnog konzilija koji je donio takvo mišljenje.

Liječenje 23-godišnjeg Frane Lučića teče prema utvrđenom planu, a oporavlja se u skladu s očekivanjima stručnog liječničkog konzilija.

Pročitajte i ovo Proljetni umor Mnogi imaju simptome Umorni ste, razdražljivi i bezvoljni? Stručnjaci otkrivaju kako se riješiti proljetnog umora Ilustracija - 3 Kvaliteta života Čudaci na dva kotača osvajaju Europu: ''Kombinacija vlak - bicikl ne bi trebala biti nikakav SF, nego dio hrvatske turističke ponude''

Lučić se osjeća dobro, redovito šeta u svojoj sobi i komunicira s medicinskim osobljem i najbližom rodbinom, kaže dr. Bagatin.

Liječnici su, inače, potvrdili da Lučić zna za pogibiju svojih dvanaest kolega te da je tu spoznaju teško podnio.

Frane Lučić je prema ocjenama stručnjaka pravo medicinsko čudo jer je uspio preživjeti tešku tragediju unatoč tome što mu je bilo opečeno više od 55 posto kože i do sada mu je obavljeno osam transplantacija.

No, premda je njegovo opće stanje dobro, dr. Bagatin upozorava kako su određene komplikacije još moguće te ga se mora još neko vrijeme poštedjeti bilo kakvih psihičkih šokova i napora koji bi mogli imati neželjene posljedice.

Najvažnije je, istaknuo je dr. Bagatin, da se mladić ne opterećuje onim što mu u ovoj fazi rehabilitacije, a to je prvenstveno uspostava psihičke ravnoteže, nije potrebno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene