Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Francuski ministar Georges Tron, kojega su dvije žene optužile za napastovanje, odstupio je u nedjelju s dužnosti, rekao je u priopćenju premijer Francois Fillon koji dodaje da 'shvaća' takvu odluku.


Premijer je usto istaknuo da ta odluka 'nipošto' ne prejudicira odgovor pravosuđa na tužbe protiv ministra za upravu 'koje on smatra neutemeljenima', po priopćenju. 'Francois Fillon je pohvalio odlučnost i osjećaj za odgovornost Georgesa Trona koji je postupio u općem interesu. Odluka će mu omogućiti da se slobodno posveti svojoj obrani', kaže se na kraju priopćenja.

Vezani članci Nikos Toskas (Foto: AFP) Nakon smrtonosnog požara u Grčkoj smijenjen zamjenik ministra za civilnu zaštitu Slika nije dostupna Japanski ministar umješan u sklandal podnio ostavku

>> Dvije žene tuže francuskog ministra za seksualno zlostavljanje

Georgesa Trona (53) su dvije bivše zaposlenice gradske uprave u Draveilu (južno od Pariza), kojega je on gradonačelnik, optužile za napastovanje. Sudska istraga pokrenuta je ovog tjedna, a dvije tužiteljice ostale su u četvrtak pri svojim optužbama pred istražiteljima. (Hina)