Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužbe za napastovanje

Francuski ministar odstupio nakon seksualnog skandala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski ministar Georges Tron, kojega su dvije žene optužile za napastovanje, odstupio je u nedjelju s dužnosti, rekao je u priopćenju premijer Francois Fillon koji dodaje da 'shvaća' takvu odluku.

Premijer je usto istaknuo da ta odluka 'nipošto' ne prejudicira odgovor pravosuđa na tužbe protiv ministra za upravu 'koje on smatra neutemeljenima', po priopćenju. 'Francois Fillon je pohvalio odlučnost i osjećaj za odgovornost Georgesa Trona koji je postupio u općem interesu. Odluka će mu omogućiti da se slobodno posveti svojoj obrani', kaže se na kraju priopćenja.

Pročitajte i ovo Ministar Božinović pozvao je Bojana Ivoševića da da ostavku Policajac u sačekuši? Božinović pozvao Puljkova zamjenika na radikalan potez: "Uvijek kad im nešto propadne za to prozivaju splitsku policiju..." Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV Šok u Splitu zbog ostavke Tko je novi šef splitske policije? "Pamti ga se i kao glavnog ravnatelja policije s najkraćim stažem"

>> Dvije žene tuže francuskog ministra za seksualno zlostavljanje

Georgesa Trona (53) su dvije bivše zaposlenice gradske uprave u Draveilu (južno od Pariza), kojega je on gradonačelnik, optužile za napastovanje. Sudska istraga pokrenuta je ovog tjedna, a dvije tužiteljice ostale su u četvrtak pri svojim optužbama pred istražiteljima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene