'Žena se prilikom silaska pokliznula i pala te zadobila kompliciranu ozljedu noge', napisao je Ante Škrobonja.


Pripadnici HGSS-a uz pomoć helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u subotu su s krčkog hrbta Obzova iznad Baške spasili ozlijeđenu austrijsku turistkinju koja je na uspon krenula sa suprugom.

Vezani članci Rudari, ilustracija (Foto: Getty Images) Strava u rudniku: Deseci rudara ostali zarobljeni u nakon požara, za njih 75 se ne zna gdje su Kamp Domaći turisti pohrlili na Jadran: Koristi se prilika za rad iz kampa umjesto do doma

'Jučer u ranim poslijepodnevnim satima turisti na prepunoj bašćanskoj plaži svjedočili su atraktivnom ali prvenstveno zahtjevnom spašavanju s obližnje Obzove', napisao je na stranicama HGSS-a Ante Škrobonja i dodao kako se sredovječni par iz Austrije uputio na planinarsku turu preko hrpta Obzove.

Žena se prilikom silaska pokliznula i pala.

'Žena se prilikom silaska pokliznula i pala te zadobila kompliciranu ozljedu noge. Nesreća se dogodila na planinarskom putu u jednom od klanaca koji se spuštaju s hrpta Obzove prema bašćanskoj plaži', piše Škrobonja i nastavlja da su se Austrijanci tada nalazili na kilometrima udaljeni od najbliže prometnice, a suprug je krenuo po pomoć.

Liječnici Hitne pomoći iz Baške su u konzultacijama sa vatrogascima zaključili da im je potrebna pomoć HGSS-a, a u akciju je pozvan i helikopter HRZ-a. Prvi je do ozlijeđene stigao tim liječnika HGSS-a.

Tragedija na Mrežnici: Kajakaš ispao iz čamca i ostao zarobljen u rijeci ispod slapa

'Nedugo potom uz pomoć helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva na mjesto nesreće stigao je dežurni tim letača spašavatelja HGSS-a. Usprkos velikoj vještini pilota HRZ-a, konfiguracija terena i jak vjetar nisu dozvoljavali spašavanje sa samog mjesta nesreće te je unesrećena osoba uz pomoć zemaljske ekipe transportirana na vršni greben od kuda ju je potom preuzeo helikopterski tim' piše Škrobonja koji je zaključio da su se turisti sa baščanske plaže koji su gledali akciju uvjerili da je Hrvatska sigurna destinacija za odmor. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju