Pet promrzlih planinara u samo dva sata spasili su pripadnici GSS-a, Hrvatske vojske, rendžeri Parka prirode Papuk i policija iz Orahovice.


Planinari su nakon pet i pol sati probijanja kroz snježne nanose od Velike do Jankovca na planini Papuk, naišli na zatvorena vrata planinarskog doma Jankovac, piše Večernji list. S promrzlinama na nogama i iznemogli da bi se prije noći vratili na mjesto odakle su krenuli, pozvali su GSS. Akcija spašavanja završila je u 17,45 sati.

Vezani članci Ralica na cesti Strava na Papuku: Djelatnici zimske službe čistili nanose snijega i našli smrznuto tijelo. Ubrzo nađeno i drugo Na Papuku zabilježena pojava vuka - 1 Nakon više od 60 godina na Papuku se pojavio neočekivan posjetitelj, iz Parka prirode ističu: ''Ne predstavlja opasnost''

U ovoj uspješnoj akciji jedini je nedostatak bio slaba pokrivenost Papuka repetitorima. Stoga je povremeno između ugroženih planinara i spasitelja bila otežana komunikacija putem mobitela. Novogradiški planinari dobro se osjećaju i vozilima GSS-a Požega prevezeni su u Veliku, a potom su svojim vozilima nastavili kući.