Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspješna akcija

FOTO: Spašeno pet promrzlih planinara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pet promrzlih planinara u samo dva sata spasili su pripadnici GSS-a, Hrvatske vojske, rendžeri Parka prirode Papuk i policija iz Orahovice.

Planinari su nakon pet i pol sati probijanja kroz snježne nanose od Velike do Jankovca na planini Papuk, naišli na zatvorena vrata planinarskog doma Jankovac, piše Večernji list. S promrzlinama na nogama i iznemogli da bi se prije noći vratili na mjesto odakle su krenuli, pozvali su GSS. Akcija spašavanja završila je u 17,45 sati.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pronađena tijela Dvoje planinara poginulo u Alpama: Pogodila ih snažna lavina HGSS Gospić Uspješna akcija FOTO HGGS-ovci deset sati spašavali dvoje planinara iz strogog rezervata: Krenuli izbrisanom stazom pa se izgubili

U ovoj uspješnoj akciji jedini je nedostatak bio slaba pokrivenost Papuka repetitorima. Stoga je povremeno između ugroženih planinara i spasitelja bila otežana komunikacija putem mobitela. Novogradiški planinari dobro se osjećaju i vozilima GSS-a Požega prevezeni su u Veliku, a potom su svojim vozilima nastavili kući.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene