Pet promrzlih planinara u samo dva sata spasili su pripadnici GSS-a, Hrvatske vojske, rendžeri Parka prirode Papuk i policija iz Orahovice.


Planinari su nakon pet i pol sati probijanja kroz snježne nanose od Velike do Jankovca na planini Papuk, naišli na zatvorena vrata planinarskog doma Jankovac, piše Večernji list. S promrzlinama na nogama i iznemogli da bi se prije noći vratili na mjesto odakle su krenuli, pozvali su GSS. Akcija spašavanja završila je u 17,45 sati.

Vezani članci Bjelašnica Drama na Bjelašnici: Planinare zatrpala snježna lavina Velika akcija HGSS Rijeka - 21 Detalji velike akcije HGSS-a na Prviću: Planinarku spašavalo nekoliko timova s više otoka i riječka kapetanija

U ovoj uspješnoj akciji jedini je nedostatak bio slaba pokrivenost Papuka repetitorima. Stoga je povremeno između ugroženih planinara i spasitelja bila otežana komunikacija putem mobitela. Novogradiški planinari dobro se osjećaju i vozilima GSS-a Požega prevezeni su u Veliku, a potom su svojim vozilima nastavili kući.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju