Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon haške presude hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču koja se temelje na tzv. brijunskim transkriptima koje je sudu navodno dostavio bivši predsjednik Stjepan Mesić, SOA i policija pojačano prate njegovu sigurnost.


'Policija provodi odgovarajuće mjere osiguranja i zaštite gospodina Stjepana Mesića, bivšeg predsjednika Republike Hrvatske sukladno procjeni nadležne sigurnosne službe.
Također napominjemo da permanentno pratimo i analiziramo mogući nastanak novih okolonosti koje bi imale za posljedicu ugrožavanje sigurnosti gospodina Mesića te ćemo sukladno tome poduzeti odgovarajuće mjere osiguranja i zaštite', stoji u priopćenju MUP-a. 

Vezani članci Neobični likovi nacrtani na više mjesta u Zagrebu - 1 Znate li o čemu je riječ? U Zagrebu se pojavili neobični likovi bez lica, netko ih crta na svim površinama Sramotni grafiti na ulazu u Botanički vrt - 2 Sramotnim grafitima išarani plakati izložbe o toleranciji na Botaničkom vrtu: "Smrt Srbozločincima"

Da ima razloga za pojačano praćenje Mesića koji je često prozivan izdajnikom zbog suradnje s Hagom, dokaz su i najnoviji grafiti koji su osvanuli u Zvonimirovoj ulici u Splitu.