Obavijesti Pretražite Navigacija
Mjesto tragedije

Snimke s mjesta pronalaska Cessne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je objavila fotografije s mjesta gdje su pronađeni do sada uočeni ostaci zrakoplova Cessna koji je pao prošlog četvrtka. Fotografije su snimili pripadnici specijalne policije koji su i otkrili mjesto pada zrakoplova.

U nesreći malog zrakoplova, u kojem su bila četiri iskusna pilota, 63-godišnji Gerd Govejšek, 49-godišnji Walter Aleksandar, 61-godišnji Miljenko Bartolić i 68-godišnji umirovljeni instruktor Zvonko Kelek, iako to nitko ne želi službeno potvrditi, nitko nije preživio. Dinko Vodanović, istražitelj za zrakoplovne nesreće, izjavio je kako su uvjeti u području na kojem je pronađena Cessna bili katastrofalni. Radi se o miniranom području u koji mogu samo specijalci tako da će izvlačenje olupine početi kada snijeg okopni, možda tek na proljeće.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Okolnosti i dalje nepoznate I dalje se ne zna tko je odgovoran za tragediju Cessne Slika nije dostupna Nakon pet mjeseci Velebit: Ostaci cessne izvučeni iz vrtače i prevezeni u Zagreb

>> Izvlačenje olupine tek kada snijeg okopni, specijalca zatrpala lavina 

Dolazak svih potrebnih ekipa na mjesto nesreće ovisi o tome kada će, s obzirom na teške uvjete na terenu, pripadnici MUP-a omogućiti prilaz. Podsjetimo, djelatnici interventne policije u 11.15 sa sjeverne strane Velebita, u vrtači Smrčevac na visini od 1200 metara, pronašli su rep i sjedala zrakoplova koji je u četvrtak nestao s četiri putnika. Slučaj je preuzela Matilda Rukavina, istražna sutkinja Županijskog suda u Gospiću, koja je ovlastila djelatnike policije da na mjestu nesreće obave očevid. Međutim, zbog lošeg vremena to danas nije moguće pa će se očevid obaviti čim to vrijeme dozvoli. Čim se izvuče olupina zrakoplova, bit će poslana na vještačenje kako bi se utvrdio uzrok nesreće.

Tijekom današnje potrage Velebit je umalo izazvao još jednu tragediju -  došlo je do pokretanja lavine koja je zatrpala pripadnika specijalne policije, koji je pritom zadobio teške tjelesne ozljede. Riječ je o prijelomu bedrene kosti. Ozlijeđenog specijalca, koji je inače iskusni alpinist, kolege su ubrzo uspjeli izvuči te je prevezen u zadarsku bolnicu.

Ostaci Cessne pronađeni su u 150 metara dubokoj vrtači Smrčevac, suprotno od područja na koje je bila koncentrirana potraga i suprotno od područja na koje su ukazivali tragovi. Spasioci tek trebaju doći do trupa aviona kako bi saznali sudbinu putnika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene