Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rijedak primjer

FOTO Kod Šibenika se zaledilo more!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Silvestrovo nas je 'odlučilo' ispratiti vrlo niskim temperaturama, pa se u pojedinim dijelovima Dalmacije zaledilo čak i more.

Prizori zaleđenog mora izrazito je rijedak, ali u Zablaću kod Šibenika, te Ivinju u Pirovačkom zaljevu jutro je osvanulo s upravo takvim prizorima.

Pročitajte i ovo Ilustracija kad zatrese ispod površine VIDEO Pogledajte kako izgleda potres pod morem Ilustracija Kod Novog Vinodolskog Iz mora izvučeno tijelo mrtve žene: Uočeno je još noćas, ali se čekalo zbog juga

Najniža temperatura zraka u sedam sati izmjerena je u Slatini -20 stupnjeva, zatim na Zavižanu -19, u Bednji -18, Virovitici -17 te Đakovu, Čakovcu, Koprivnici, Lipiku i Varaždinu -15 stupnjeva.

Na Jadranu su izmjerene sljedeće temprature: u Šibeniku –5, Bakru -4, Zadru i Splitu -3, Lastovu i Dubrovniku -2 te Komiži -1.

Prema Atlasu klime Hrvatske, apsolutni minimumi temperatura zraka u Hrvatskoj kreću se između -21,7 stupanj izmjeren 1985. godine na Pargu i -28,9 stupnjeva zabilježenih 1963. godine u Gospiću.

U novogodišnjoj noći čekaju nas još veće hladnoće!

Najniže temperature zraka javljaju se za zimskih anticiklona, kada su zbog temperaturne inverzije doline hladnije od okolnih planina, o čemu svjedoče i minimalne temperature zraka zabilježene u Gospiću od -28,9 stupnjeva u odnosu na susjedni Zavižan, gdje je najniža temperatura iznosila -24,5 stupnjeva, kaže Atlas klime.

Temperaturni minimumi za najhladnije hrvatske gradove iznose: Durđevac -28,3, Slavonski Brod -27,8, Osijek -27,1, Varaždin -26,8, Ogulin -26,1, Križevci -25,5, Sisak -25,2 i Zagreb Maksimir -24 stupnja.

Zbog zagrijavajućeg utjecaja mora zimi, u primorju su minimalne temperature zraka za 10 do 15 stupnjeva više nego u unutrašnjosti.

Najniže temperature gradova u primorju iznose: Rovinj -14,8, Zadar -9,1, Split-Marjan -9, Hvar -8,6, Dubrovnik -7 i Lošinj -6,7 stupnjeva. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene