Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poduzetnici zadovoljni

Zbog nje su izbijale i tučnjave - Ali olakšala je poslovanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zahvaljujući fiskalizaciji možemo vidjeti točno koliko su Hrvati trošili u 2014. godini.

Fiskalni računi danas su u Hrvatskoj normalna stvar. Poduzetnici tvrde - fiskalizacija im je olakšala poslovanje.

Pročitajte i ovo CEZIH ponovo neće biti dostupan zbog planiranih radova NIJE PRVI PUT Pacijenti neće moći do uputnica i recepata: CEZIH prestaje s radom, objavljeno do kada Cijena karte za zidine (Foto: Dnevnik.hr) Kamo ide novac? Nakon više od dva mjeseca dobili smo odgovor Porezne uprave zašto se milijunska zarada od prodaje karata za dubrovačke zidine ne fiskalizira

U 2014. godini kroz fiskalizaciju je, bez posljednjeg dana godine, izdano više od dvije milijarde i 300 milijuna računa. U kunama to je više od 59 milijardi i 761 milijun kuna. Više nego godinu prije kada je izdano više od 2 milijarde i 200 milijuna računa, odnosno više od 148 milijardi 925 milijuna kuna. Ugostitelji, frizeri, obrtnici, odvjetnici, prodavači na tržnicama i svi ostali prilagodili su se novim pravilima, no, nije tako bilo prije dvije godine.

Doznajte gdje se u Hrvatskoj najviše zabušava s plaćanjem poreza

A u Zadru je zbog fiskalizacije izbila i tučnjava na tržnici. Upravo tržnice su se najteže prilagođavale novom načinu poslovanja. Jedni su bili za, drugi protiv fiskalnih blagajni među svježim voćem i povrćem. Država je pak dobila bolji uvid u poslovanje i otkrila da su mnogi do tada prikrivali stvarne podatke. U svakom trenutku imaju uvid u sve podatke.

Primjerice, 14. kolovoza u prošloj godini tako je izdano najviše računa - 9.356.120, u kunama više od 786 milijuna. Dok je Božić 2014. dan s najmanjim brojem izdanih računa, 929.576 računa ili nešto više od 48 milijuna kuna.

One rijetke koji se usude ne pridržavati fiskalizacije - Porezna uprava promptno kažnjava najčešće novčanim kaznama ili čak zatvaranjem objekata.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene