Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najveća prepreka Slovenija

Financial Times: Hrvatska u EU ulazi najranije 2011.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ugledni Financial Times piše kako će Hrvatska najranije 2011. ući u Europsku uniju, te u istu skupinu stavlja Island.

Piše da još šest država kuca na vrata na EU za koje se ne može reći kada će točno ući u Uniju, ali to bi, navode, trebalo biti između 2015. i 2020. Te zemlje su Albanija, BiH, Makedonija, Crna Gora i Srbija, dok za Tursku nitko ne može ni pogađati datum.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pod nadzorom Gadafija Gadafijev režim unatoč sankcijama zarađuje milijune na nafti Slika nije dostupna Kako će Eurozona preživjeti 2011.? Financial Times: Euro će i dalje biti izvor nestabilnosti

FT navodi i da Hrvatska kao zemlja najbliža članstvu ima velikih prepreka pred sobom. Kao jedan od većih navode slovensku blokadu pregovora zbog neriješenog pitanja granice. Podsjećaju da Hrvatska morta zatvoriti sva pregovaračka poglavlja kako bi se mogla pridružiti Europskoj uniji. Slovenski ministar vanjskih poslova Samuel Žbogar u nedavnom razgovoru za Financial times je rekao kako pitanje granice nije jedini problem Hrvatske, spominjući zabrinutost zbog korupcije, organiziranog kriminala i vladavine prava: 'Postoje neka poglavlja koja još nisu niti spremna za otvaranje, prije svega pravda i unutarnji poslovi'. No, FT navodi da je Sanader dobio pohvale u Bruxellesu zbog udarca organiziranom kriminalu koji je uslijedio nakon ubojstava Ivane Hodak i Ive Pukanića.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene