Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbrojavanje počelo

VIDEO Evo koliko ćemo zaraditi od Svjetskog prvenstva u Brazilu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je jučerašnjim ždrijebom Hrvatska izvukla Brazil, otvaranje mundijala i za nas može biti velika prilika. Već prve večeri nastup hrvatske reprezentacije pratit će se u cijelom svijetu. A to znači i zaradu.

Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu 2014. izravno će se prenositi u čak 193 zemlje. A otvaranje prvenstva s domaćinom dopalo je baš našu zemlju, te će tako više od milijardu ljudi gledati u hrvatsku trobojnicu i crveno bijele kockice.

Pročitajte i ovo Jair Bolsonaro Zavjera za vojni udar Policija istražuje bivšeg predsjednika: Zanima ih zašto je proveo dvije noći u mađarskoj ambasadi Ilustracija zaostajemo za prosjekom Objavljeni su podaci o BDP-u, izjednačeni smo s Mađarskom i na začelju smo EU-a

Upravo je Brazil tržište koje pokušavaju pridobiti sve svjetske turističke velesile. Možda ih baš ta prva utakmica potakne da doznaju nešto više o nama, možda im se svidimo, možda nas i posjete. To je svakako činjenica koju bi Hrvatska turistička zajednica morala iskoristiti.

Hrvatski kamp u Brazilu: Luksuzno zdanje na Atlantiku prva opcija!

'Sama činjenica da Hrvatska igra tu otvarajuću utakmicu nogometnog prvenstva jednog globalnog spektakla je golema i neprocjenjiva reklama za Hrvatsku kao turističku destinaciju', rekla je Meri Matešić, direktorica Hrvatske turističke zajednice.

Hrvati su europski Brazilci: 'Joga bonito' pa neka svijetu cure sline!

Plasmanom na prvenstvo HNS će zaraditi 9 i pol milijuna eura, ali još više od tog novca vrijedi besplatna promocija Hrvatske.

Ipak je to nešto posebno i puno je medija. Sve oči su uprte u reprezentaciju. Ja mislim da je to nešto nezaboravno i ne vjerujem da će se ikad ponoviti', rekao je Stjepan Tomas, hrvatski reprezentativac. S njim se složio i predsjednik Ivo Josipović.

'Mislim da je to velika stvar jer će zaista cijeli svijet gledati otvaranje i vrlo je važno kako ćemo se predstavit. U prvom redu mislim na sportsko ponašanje, na jedan dobar kvalitetan pristup, na zalaganje pa onda u konačnici i na moguću pobjedu', rekao je Josipović.

Zamah će dobiti i hrvatsko gospodarstvo. Kad je Hrvatska igrala na prvenstvu u Njemačkoj domaće pivovare zaradile su više od 400 milijuna kuna. Prodalo se hrvatskih dresova za više od 10 i pol milijuna kuna. A tu je i zarada od sponzora. Profitirat će ugostitelji, turističke agencije, teleoperateri i kladionice.

Prema nekim optimističnim procjenama može iznositi i do miljardu i pol kuna što bi bilo negdje oko 0,5%, a to bi itekako pomoglo hrvatskom gospodarstvu', rekao je Alen Jurekica s visoke škole za sportski menadžment.

Kada veliki brazilski spektal prođe dio zarade završit će i u praznoj državnoj blagajni - Procjenjuje se oko 40 i 50 milijuna eura.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene