Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novina na Ekonomskom fakultetu

Ideja koja će olakšati život studentima koji imaju djecu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od iduće akademske godine na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu pokreću besplatnu igraonicu za svoje studente koji nemaju kamo s djecom za vrijeme predavanja. Hvale vrijedna ideja trebala bi pomoći onima koji postanu roditelji da nastave studij.

Kad je na trećoj godini ekonomije rodila sad trogodišnju Gabrijelu, studentica Sara Bajlo Cindrić nije željela odustati od fakulteta. Sada je pred diplomom, ali igraonica u sklopu fakulteta olakšala bi joj studij. 'To bi mi bilo jako korisno jer mi se pogotovo prvu godinu bilo jako teško odvajati od nje i odlaziti na par sati. Također bi mi pomoglo oko učenja jer bih mogla isto tako učiti dok je ona u igraonici', kaže Sara.

Pročitajte i ovo Chongqing U Kini pogubljen par Opak, okrutan i odvratan zločin: Nagovorila ljubavnika da ubije svoju djecu kako im ne bi bila prepreka u vezi Djeca i povici; ilustracija - 3 Organizatori se ograđuju Dječje skandiranje u Splitu zgrozilo javnost: "Kad ne reagiramo, djeca misle da je to normalno"

>> Ima 96 djece i želi ih još!

Svoju ideju izložila je u sklopu kolegija kada su morali osmisliti društveno koristan projekt. 'Znam da vani u svijetu postoje slične stvari, u regiji koliko znam nigdje, ali u svijetu da, posebno u Americi', kaže doc. dr.sc. Mislav Ante Omazić sa zagrebačkog Ekonomskog fakulteta. 'I daje priliku studentima koji su postali roditelji da ne odustanu od svojeg školovanja i da na taj način čine društvo boljim', dodaje Sara Bajlo Cindrić.

Studenti su za projekt dobili zeleno svjetlo i odgovarajući prostor. 'Sada idemo u preuređivanje tog prostora kako bi se za iduću akademsku godinu otvorila igraonica', kaže student Vladislav Peruško.

Djecu će čuvati polaznice škole za dadilje, ali i studenti. Studenti na ekonomiji, naime, fakultet mogu platiti i volontirajući. 'Nama je palo na pamet da bi neki koji su skloni, posebno cure, mogli tako pomoći cijelom projektu i čuvati djecu i na taj način otplaćivati svoju školarinu', kaže Mislav Ante Omazić.

Tamara Mauhar se u projekt uključila nakon što je čula priču jedne kolegice koja je ostala u drugom stanju. 'Jednostavno se morala vratiti roditeljima, zaustavila je studiranje, što je jako šteta jer joj je bilo ostalo još par ispita do kraja i upravo je ona taj tip osobe kojem želimo pomoći', kaže ova studentica.

Posebno stoga što samo na zagrebačkoj ekonomiji ima između 500 i 600 studenata roditelja, kojima će ovo olakšati put do diplome.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene