Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nova Školska shema Europske unije, besplatni obroci voća, povrća i mlijeka učenicima osnovnih i srednjih škola, od rujna kreće i u hrvatskim školama. Europska komisija dodijelila je Hrvatskoj 1, 7 milijuna eura za voće i povrće te 800.000 eura za mlijeko i mliječne proizvode.


Od ove školske godine 2017./2018. Hrvatska započinje s provedbom Školske sheme – besplatnih obroka voća, povrća i mlijeka za školsku djecu.

Vezani članci Branimir Mihalinec (Foto: Dnevnik.hr) Predsjednik školskog sindikata poslao otvoreno pismo: ''I mi smo prva crta obrane!'' Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava (Foto: Dnevnik.hr) Unatoč apelu pravobraniteljice Penava još ne miče snimku djece koja sjede tijekom himne

S ciljem promicanja zdravih prehrambenih navika među djecom, shema će uključivati ​​distribuciju voća, povrća i mliječnih proizvoda te obrazovne programe za podučavanje učenika o važnosti dobre i zdrave prehrane te kako se hrana proizvodi.

Ova jedinstvena shema spaja i optimizira postojeće projekte u koje je tijekom prošle godine bilo uključeno više od 20 milijuna djece. Iako je sudjelovanje opcionalno svih 28 zemalja članica EU je pokazalo interes za sudjelovanje u školskoj godini 2017./2018.

Hrvatskoj je za financiranje provedbe Školske sheme Europska komisija dodijelila 1.720.946 eura za voće i povrće te 800.354 eura za mlijeko i mliječne proizvode.