Obavijesti Video Pretražite Navigacija
EU izbori

Do 29. svibnja rok za zahtjeve za glasovanje izvan mjesta prebivališta

Parlamentarni izbori u Hrvatskoj 17. travnja - 1
Parlamentarni izbori u Hrvatskoj 17. travnja - 1 Foto: Ronald Goršić/Cropix
Riječ je o podnošenju zahtjeva za privremeni upis, prethodnu registraciju, aktivnu registraciju i izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta tzv. žute potvrde.

Ministarstvo pravosuđa, uprave i digitalne transformacije izvijestilo je birače da do srijede, 29. svibnja 2024., mogu podnijeti zahtjeve za privremeni upis, registraciju i izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta na izborima za EU parlament u nedjelju, 9. lipnja.

Riječ je o podnošenju zahtjeva za privremeni upis, prethodnu registraciju, aktivnu registraciju i izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta tzv. žute potvrde, priopćeno je danas iz Ministarstva.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković izjava nakon obilaska gradilišta Plenković o državnim tajnicima: "On? Ne znam ništa o tome, osim da smo skupa išli u školu"

Birači podatke upisane u registar birača mogu provjeriti na:  https://biraci.gov.hr/RegistarBiraca/

Pregled, dopunu i promjenu podataka upisanih u registar birača kao i podnošenje zahtjeva za privremeni upis u registar birača izvan mjesta prebivališta, prethodnu i aktivnu registraciju te izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta tzv. žute potvrda - birači mogu obaviti najkasnije do 29. svibnja 2024. putem sustava e-Građani ili u nadležnom upravnom tijelu županije ili Grada Zagreba.

Pročitajte i ovo Sabornica Novi saziv Podijeljene saborske fotelje: Nije išlo posve lako, neki su trebali pomoć

Nadležna tijela županija i Grada Zagreba, koja vode registar birača, na svojim mrežnim stranicama objavit će svoje kontakt podatke i informacije o vremenu i mjestu rada.

Objava biračima i kontakti nadležnih upravnih tijela dostupna su na poveznici: https://mpu.gov.hr/vijesti/objava-biracima-za-izbore-za-clanove-u-europski-parlament-iz-republike-hrvatske-27974/27974, ističu iz Ministarstva pravosuđa, uprave i digitalne transformacije RH.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene