Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ipsos Puls za Dnevnik Nove TV

Ekskluzivno: Građani podupiru mljekare, ali ne i blokade prometnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od polovice građana, 61 posto, smatra kako su zahtjevi mljekara opravdani, a oko trećine smatra kako nisu.

Pokazalo je to ekskluzivno istraživanje Dnevnika Nove TV koje provodi s partnerom, agencijom Ipsos Puls na uzorku od 600 ispitanika.

Pročitajte i ovo Mirni prosvjed Spasimo Kozjak u Kaštelima - 3 Incijativa "Spasimo Kozjak" Ne žele novi ulaz u grad, na prosvjed pozvali i gradonačelnika: "Razaraju nas i guše" Ilustracija 13. dan barikada Srbi se masovno okupili na sjeveru Kosova, podržao ih i Vučić: "Ovo je veliki, narodni i demokratski prosvjed"

Mlađe osobe, osobe nižeg obrazovanja, osobe sa sela, osobe iz Sjeverne Hrvatske te birači oporbe češće navode kako su zahtjevi opravdani.

Na pitanje smatraju li zahtjeve mljekara opravdanim ili neopravdanim, 61 posto ispitanika odgovorio je potvrdno, dok 30 posto njih smatra da zahtjevi nisu opravdani. Njih 9 posto ne može se odlučiti.

>> Zorić: Povlačimo se, ali podignute glave

Iako većina građana podržava zahtjeva, s druge strane ne podržavaju blokade prometnica. Čak 60 posto građana ne podržava blokade prometnica, 39 posto taj način prosvjedovanja podržava, dok je 1 posto neodlučan u vezi pitanja. Oni koji podržavaju prosvjede u nešto većoj mjeri podržavaju i blokade. Mlađe osobe, osobe nižeg obrazovanja, osobe sa sela, osobe iz Sjeverne Hrvatske te birači oporbe češće podržavaju blokade prometnica.

Većina građana, njih 62 posto, smatra kako je Vlada može i treba učiniti više kako bi pomogla mljekarima, dok 32 posto smatra da je Vlada učinila koliko je mogla. Njih 6 posto ne mogu se odlučiti. Tog su mišljenja češće mlađe osobe, osobe sa sela, osobe iz Like i Banovine te birači oporbe. Oni koji smatraju kako su zahtjevi opravdani češće smatraju kako je Vlada mogla učiniti više.

Velika većina od 83 posto građana podupire objavu popisa poduzeća i osoba koje države druguju porez. 14 posto njih ne podržava objavu popisa dok se njih 3 posto ne može odlučiti.

Građani podržavaju i objavu pravnih osoba i pojedinaca koji dobivaju razne poticaje i subvencije iz državnog proračuna. Na pitanje podržavaju li objavu takvog popisa korisnika poticaja i subvencija, 85 posto ispitanika odgovorilo je potvrdno, 12 posto ne podržava objavu tog popisa, dok se njih 3 posto ne može odlučiti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene