Obavijesti Video Pretražite Navigacija
stigli u sigurnu zonu

EKSKLUZIVNE SNIMKE Hrvati u Afganistanu uspjeli doći do zračne luke: "Petorica nas čeka u redu za vojni let američkog zrakoplovstva u Kuvajt ili Katar"

Aktualno Galerija Hrvati u Kabulu čekaju evakuaciju - 3 Hrvati u Kabulu čekaju evakuaciju - 3 Foto: DNEVNIK.hr Hrvati u Kabulu čekaju evakuaciju - 2 Hrvati u Kabulu čekaju evakuaciju - 2 Foto: DNEVNIK.hr Hrvati u Kabulu čekaju evakuaciju - 1 Hrvati u Kabulu čekaju evakuaciju - 1 Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković Andrej Plenković Foto: DNEVNIK.hr +0 Hrvati u Kabulu čekaju evakuaciju - 4 Galerija 1/5 >>
Hrvatski državljani koji se nalaze u Kabulu uspjeli su doći do zračne luke, odakle će ih evakurati. Javio je to Dnevniku Nove TV jedan od 23 Hrvata koji čekaju evakuaciju iz Kabula i poslao ekskluzivne snimke.

Do dolaska na sigurno duge su bile minute čekanja dok su u daljini gradom odjekivali rafali.

Pročitajte i ovo Ilustracija, djeca u školi Izlila se voda Evakuacija osnovne škole u Novom Zagrebu: Djeca bježala kroz prozore Ilustracija koliko nas ima? Objavljeno koliko Hrvata živi izvan Hrvatske: U jednoj državi ima ih najviše, a nije Njemačka

U popodnevnim satima sugovornik Dnevnika Nove TV rekao je kako je dio hrvatskih državljana već dočekao spasonosni američki helikopter, prijevoz do najsigurnijeg mjesta u gradu, kabulske zračne luke. Ovo su trenuci kada se i naš sugovornik, anoniman zbog vlastite sigurnosti, uspio ukrcati u helikopter.

"Četvorica Hrvata iz EU delegacije već su na aerodromu, na sigurnom. A ja, s još jednim čovjekom iz našeg susjedstva čekam... i evo upravo stiže helikopter. Nas dvojica smo posljednji koji idemo, svi su ostali otišli. Upravo ćemo i mi ući u helikopter", rekao je sugovornik iz Kabula.

U kasnim večernjim satima kazao je kako i dalje čekaju na vojnom aerodromu. "Čekamo ukrcaj. Malo smo izolirani od vanjskog svijeta izuzev interneta i mobitela", rekao je. "Petorica nas čeka u redu s gomilom ljudi za vojni let američkog zrakoplovstva u Kuvajt ili Katar. Svi smo na sigurnom, nema problema." 

Situaciju prati i Vlada, izvijestio je reporter Dalibor Špadina.

"Sve službe su uključene, ministarstvo vanjskih i ministar Grlić je u svakodnevnom kontaktu. Riječ je o ljudima koji rade u različitim međunarodnim aranžmanima i angažmanima. Ima ih negdje između dvadeset i trideset najviše prema onome što mi znamo. Svi su oni u proceduri organiziranog povratka od strane svojih poslodavaca", rekao je premijer Andrej Plenković.

Iz ministarstva vanjskih poslova su nam rekli kako su sada već gotovo svakog sata u kontaktu s nekim od hrvatskih državljana u Kabulu te da se svi dobro osjećaju. Jedan je već odletio u Indiju bez vize pa veleposlanstvo radi na njegovu povratku u Hrvatsku. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene