Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Politika je moj posao i ne odlazim', rekla je Đurđa Adlešič.


Đurđa Adlešič izjavila je danas kako je svoj mandat potpredsjednice Vlade Republike Hrvatske ponudila novoizbranom predsjedniku HSLS-a Darinku Kosoru koji mora preuzeti odgovornost za takve odluke.

Vezani članci Vladimir Putin (Foto: AFP) Putin obilježava 20 godina na vlasti, ali što planira dalje ne otkriva Slika nije dostupna Mesić: Milanović je trebao čestitati Sanaderu

‘Ne odlazim iz politike, to je posao koji radim. Samo nisam predsjednica stranke’, rekla je potpredsjednika Vlade Đurđa Adlešič nakon današnjeg posjeta Centru za alkoholizam i druge ovisnosti u povodu Mjeseca borbe protiv ovisnosti. Ocijenila je kako je dobro što HSLS ima nove mlade ljude, dodavši kako je ponosna što su bili dobri unutarstranački izbori s tri kandidata, što svjedoči o unutarstranačkoj demokraciji.

>> Darinko Kosor je novi predsjednik HSLS-a

Govoreći o svom posjetu Centru za alkoholizam i druge ovisnosti izjavila je kako ovisnost ne bira svoju socijalnu, ali ni intelektualnu kategoriju. Svima koji imaju problem s ovisnosti poručila je kako bi bilo dobro da shvate da mogućnost izlječenja postoji. Ona velikim dijelom, osim o struci, ovisi i o ovisnicima samima, istaknula je Adlešič.

Također je upozorila kako osim o drogama i alkoholu postoje i neke druge modernije ovisnosti koje će biti sastavni dio programa na kojem se radi, a koji će uskoro biti predstavljen. Po riječima voditelja Odjela za ovisnosti Psihijastrijske bolnice Vrapče dr. Ante Bagarića, u toj se bolnici godišnje hospitalizira 300 ovisnika. Riječ je uglavnom, kako je rekao, o teškim opijatskim ovisnicima, koji u Vrapče dolaze iz cijele Hrvatske.

Procjenjuje se da u Hrvatskoj ima oko 20.000 teških ovisnika, a manje od polovice njih uključuje se u tretmane, naglasio je Bagarić. Broj teških ovisnika u svijetu, kako je rečeno, premašuje dvjesto milijuna. Za ovisnost ima medicinskih rješenja, naglasio je Bagarić, dodavši da se trećina pacijenata koji se uključe u bolničke programe, i izliječe. (Hina)