Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novom predsjedniku HSLS-a

Đurđa Adlešič Kosoru ponudila mandat u Vladi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Politika je moj posao i ne odlazim', rekla je Đurđa Adlešič.

Đurđa Adlešič izjavila je danas kako je svoj mandat potpredsjednice Vlade Republike Hrvatske ponudila novoizbranom predsjedniku HSLS-a Darinku Kosoru koji mora preuzeti odgovornost za takve odluke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mesić: Milanović je trebao čestitati Sanaderu Slika nije dostupna HSU skloniji da HDZ sastavi novu vladu

‘Ne odlazim iz politike, to je posao koji radim. Samo nisam predsjednica stranke’, rekla je potpredsjednika Vlade Đurđa Adlešič nakon današnjeg posjeta Centru za alkoholizam i druge ovisnosti u povodu Mjeseca borbe protiv ovisnosti. Ocijenila je kako je dobro što HSLS ima nove mlade ljude, dodavši kako je ponosna što su bili dobri unutarstranački izbori s tri kandidata, što svjedoči o unutarstranačkoj demokraciji.

>> Darinko Kosor je novi predsjednik HSLS-a

Govoreći o svom posjetu Centru za alkoholizam i druge ovisnosti izjavila je kako ovisnost ne bira svoju socijalnu, ali ni intelektualnu kategoriju. Svima koji imaju problem s ovisnosti poručila je kako bi bilo dobro da shvate da mogućnost izlječenja postoji. Ona velikim dijelom, osim o struci, ovisi i o ovisnicima samima, istaknula je Adlešič.

Također je upozorila kako osim o drogama i alkoholu postoje i neke druge modernije ovisnosti koje će biti sastavni dio programa na kojem se radi, a koji će uskoro biti predstavljen. Po riječima voditelja Odjela za ovisnosti Psihijastrijske bolnice Vrapče dr. Ante Bagarića, u toj se bolnici godišnje hospitalizira 300 ovisnika. Riječ je uglavnom, kako je rekao, o teškim opijatskim ovisnicima, koji u Vrapče dolaze iz cijele Hrvatske.

Procjenjuje se da u Hrvatskoj ima oko 20.000 teških ovisnika, a manje od polovice njih uključuje se u tretmane, naglasio je Bagarić. Broj teških ovisnika u svijetu, kako je rečeno, premašuje dvjesto milijuna. Za ovisnost ima medicinskih rješenja, naglasio je Bagarić, dodavši da se trećina pacijenata koji se uključe u bolničke programe, i izliječe. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene