Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Đakovo želi preuzeti izgradnju dvorane za rukometno prvenstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Đakovački gradonačelnik Zoran Vinković poslao je premijeru Ivi Sanaderu pismo namjere o spremnosti grada Đakova da se u njemu izgradi 'osječka' dvorana, namijenjena za Svjetsko rukometno prvenstvo.

'Zbog važnosti održavanja utakmica dijela SP-a u Slavoniji, ali i objektivne opasnosti da Osijek zbog odnosa HSP-a i HDDSSB-a i krize tamošnje vlasti izgubi nominaciju za izgradnju dvorane, obraćam vam se da zajedno s gradom Đakovom budete partner u izvedbi tog projekta u našem gradu', navodi Vinković u pismu namjere.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Triježnjenje u policiji, pa obrada Zagreb: Htjeli zapaliti srpsku zastavu Slika nije dostupna Nezadovoljni Slavonci Hrana za rukometaše u Osijeku stiže iz Zagreba

Istaknuvši kako je grad Đakovo za to spreman osigurati zemljište i sve priključke na komunalnu infrastrukturu, podsjetio je na blizinu okolnih gradova Đakovu, koji je od njih, kaže, približno ujednačeno udaljen, oko 40 kilometara.

'Kako je objavljeno da će Vlada iz proračuna izdvojiti 400,000.000 kuna, što je, držim, sasvim dovoljno za izgradnju 'đakovačke' dvorane, ne vidim razloga da se odmah ne pristupi izvedbi tog projekta. Odobrenim novcem iz državnog proračuna spremni smo u cijelosti izgraditi dvoranu te nam više ništa i ne treba. Držim da je to najbolje i najisplativije rješenje za taj, po svemu sudeći, za cijelu državu veliki problem koji je u našem slučaju rješiv i financijski i tehnički, a da ne spominjem razliku od 600 milijuna kuna koje bismo uštedjeli državi', navodi Vinković.

Dodaje kako novi prostorni dokumenti grada Đakova - novi PUP i GUP - sadrže nekoliko pogodnih lokacija za gradnju dvorane.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene