Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šibensko poglavarstvo smijenilo Dražena Slavicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Slavica smijenjen je s te dužnosti, a odluku o tomu donijelo je na izvanrednoj sjednici Šibensko poglavarstvo, priopćeno je iz Ureda šibenske gradonačelnice Nedjeljke Klarić.

Odluku je Poglavarstvo donijelo na prijedlog Upravnog vijeća šibenske Javne vatrogasne postrojbe.

Pročitajte i ovo Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću... Slika nije dostupna Slavica se vratio na posao u JVP Šibenik

U priopćenju se ističe kako je Slavica smijenjen zbog tragedije na otoku Kornatu 30. kolovoza, ali da se tom odlukom ne želi unaprijed 'presuditi ni o krivnji ni o osobnoj odgovornosti' smijenjenoga županijskog vatrogasnog zapovjednika.

Za v.d. zapovjednika šibenskoga JVP-a imenovan je dosadašnji Slavičin zamjenik Velimir Milošević, a za v. d. zamjenika zapovjednika Darko Dukić. 

>> Zbog tragedije na Kornatu uhićen Dražen Slavica

Dražena Slavicu šibenska je policija uhitila jutros oko 10 sati nakon čega je odveden na kriminalističku obradu u vezi sa stradanjem vatrogasaca na Kornatu.

Gradsko poglavarstvo također je donijelo odluku da se u rujnu otkažu sve priredbe koje organizira grad, uključujivo i veliku turističku priredbu Srednjovjekovni sajam te proslavu Dana grada Šibenika i blagdana sv. Mihovila.

Za pomoć obiteljima stradalih vatrogasaca iz tekuće pričuve gradskog proračuna bit će uplaćeno 200.000 kuna na poseban račun Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije, priopćeno je iz Ureda šibenske gradonačelnice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene