Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udruženo kazneno djelo

Dvojica muškaraca uvezli gotovo 40 kg eksploziva, 4 kg ecstasyja i neutvrđenu količinu kokaina u Hrvatsku

Pronađena droga (Foto: MUP RH)
Pronađena droga (Foto: MUP RH) Foto: MUP RH
Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje da su u sklopu zločinačkog udruženja nedozvoljeno posjedovali, izrađivali i nabavljali oružje i eksplozivne stvari. Također su osumnjičeni za neovlaštenu proizvodnju i prodaju droga.

Policijski službenici Službe kriminalističke policije PU brodsko-posavske u suradnji s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala, dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana (1971. i 1977.) 

Pročitajte i ovo Ilustracija Podignuta optužnica Pala balkanska narkobanda: Uhodana skupina dilala drogu i oružje, zaradila najmanje pola milijuna eura Ilustracija Velike količine ecstasyja Dvojica krijumčara uhićena na granici, policija pronašla drogu, a oni se branili: "Prevozimo čaj u rinfuzi"

Utvrđena je sumnja da su se osumnjičenici udružili zbog počinjenja kaznenih djela za koje ih se tereti, a uključili su i osobe iz Nizozemske i Bosne i Hercegovine. Cilj udruživanja bila je nabava veće količine eksploziva i drugog vatrenog oružja iz BiH, priopćili su iz MUP-a RH. 

Organizirali su prijevoz eksploziva u Republiku Hrvatsku kako bi ga kasnije mogli prevesti u druge zapadne zemlje. Utvrđeno je da su osumnjičenici surađivali s pomagačima iz Nizozemske koji su sudjelovali u organiziranju nabave i prijevoza ecstasya i kokaina iz Nizozemske u Hrvatsku, zbog daljnje preprodaje. 

Utvrđeno je da su na taj način preko granice iz BiH u hrvatsku prevezli najmanje deset pušaka, veću količinu optičke opreme za oružje i 37,7 kilograma plastičnog eksploziva. U obrnutom s smjeru, iz zemalja EU u Hrvatsku su prebacili najmanje 4,41 kilogram ecstasya te neutvrđenu količinu kokaina. 

Navedeno oružje policija je zaplijenila u siječnju, a eksploziv u travnju 2018. godine na području Slavonskog Broda i Okučana, dok je ecstasy zaplijenjen u rujnu ove godine na području Vodnjana.

Policija je protiv osumnjičenih podnijela kaznenu prijavu. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene