Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na Silvestrovo

Čovjek Tuljan okupao se u Dravi, dobio i društvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Duško Rudež kupanjem je ispratio Staru godinu. Tradiciju nije prekidao ni ratnih godina, a sada mu se pridružio 14-godišnji Jurica

Osječanin Duško Rudež, kojega sumještani od milja zovu "čovjek - tuljan" danas se na Silvestrovo 28. put okupao u rijeci Dravi u Zimskoj luci i tako ispratio Staru godinu.

Pročitajte i ovo Kupanje u Splitu usred siječnja - 5 Samo za najhrabrije FOTO Možda vam se čini nemoguće, ali ljudi u Splitu se danas kupaju Hrabri pulski kupači zaplivali u moru - 29 Šampanjac i more Pedesetak kupača zaplivalo: "Ovo radimo jer volimo izazove, lijepo nam je i družimo se"

Tu tradiciju 69-godišnji Duško Rudež nije prekidao ni ratnih godina. Njegovo kupanje u hladnoj Dravi na Silvestrovo postalo je simbolom grada Osijeka, rekao je osječki gradonačelnik Ivica Vrkić, koji mu je čestitao na hrabrosti i uručio pehar.

Čovjek Tuljan se i ovo Silvestrovo okupao u Dravi

Prvi put točno u podne uz "čovjeka - tuljana" skočio je i 14-godišnji Jurica Kondža, koji je rekao da će to biti i njegova tradicija.

Duško Rudež nakon izlaska iz vode zaželio je sretnu novu godinu mnogim okupljenim građanima i "svim ljudima dobre volje i čista srca". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene