Tajana Pernar, lijevo (Foto: Pixell)
Tajana Pernar, lijevo (Foto: Pixell) Foto: Pixell

Zbog sumnje da su osječkom Županijskom sudu u postupku koji se vodi protiv Zdravka Mamića i još troje okrivljenika dostavili krivotvorenu dokumentaciju, osječko Općinsko državno odvjetništvo otvorilo je istraživanje protiv Tajane Pernar, bivše supruge prvookrivljenog u tome predmetu Milana Pernara, njezina oca i još jedne osobe.


Tužiteljstvo sumnja da je u razdoblju od 20. studenog prošle do 26. veljače ove godine u Osijeku i Vodicama, u cilju neistinitog dokazivanja porijekla imovine u kaznenom predmetu koji se vodi pred osječkim Županijskim sudom, prvoosumnjičena Tajana Pernar od svog oca, drugomosumnjičenika, te od trećeosumnjičenog, osnivača trgovačkog društva iz Vodica, zatražila izradu neistinite poslovne dokumentacije o iznajmljivanju apartmana svoga oca tom trgovačkom društvu iz Vodica od 1997. do 2005. godine.

Vezani članci Zdravko Mamić (Foto: Armin Durgut/PIXSELL) Vrhovni sud potvrdio da se Mamiću može suditi u odsutnosti: ''Nisu mu umanjena prava na obranu'' Zdravko Mamić (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Čitanjem dokumentacije nastavljeno suđenje Mamiću i ostalima za izvlačenje novca iz Dinama

Obojicu osumnjičenika tereti se da su pristali i izradili te potpisali ugovor o zastupanju u pružanju usluga u domaćinstvu između trgovačkog društva iz Vodica kao zastupnika i drugoosumnjičenika kao iznajmljivača, te još devet ugovora o fiksnom zakupu apartmana koje je trećeosumnjičenik ovjerio pečatom trgovačkog društva iz Vodica.

Sumnja se da su tako sastavljene ugovore predali Tajani Pernar, koja ih je potom dostavila Županijskom sudu za potrebe dopune financijsko-knjigovodstvenog vještačenja imovine bivšeg supruga Milana Pernara i članova njegove obitelji u tom postupku.

Troje osumnjičenih tužiteljstvo tereti za krivotvorenje službene ili poslovne isprave, poticanje i pomaganje u tome kaznenom djelu te za kazneno djelo sprječavanja dokazivanja, a svima je poslan poziv za provođenje dokazne radnje prvog ispitivanja s poukom o pravima.

U studenom prošle godine na suđenju Mamiću i ostalima financijski vještak je izvijestio da je kod prvookrivljenog poreznika Milana Pernara utvrdio da su mu mjesečni troškovi bili oko 14 tisuća kuna veći od primitaka, a obrana je zbog primjedbi na nalaz tražila dopunu vještačenja. Primjedbu je uložila i Tajana Pernar, smatrajući da je vještak trebao razdvojiti plaće od drugih primitaka, poput autorskih honorara ili prihoda od iznajmljivanja apartmana.

Iz postupka koji se temeljem prve Uskokove optužnice za izvlačenje oko 116 milijuna kuna iz NK "Dinama" na osječkom Sudu vodi protiv Zdravka Mamića, njegovog brata Zorana, bivšeg "Dinamovog" direktora Damira Vrbanovića i poreznika Milana Pernara, proizašlo je još jedno istraživanje koje tužiteljstvo, zbog sumnje u davanje lažnog iskaza, vodi protiv nogometaša Luke Modrića i Dejana Lovrena te Modrićeve punice Vesne Juraić. (Hina)