Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optuženi za zločinačko udruživanje

Osijek: Optužno vijeće odbilo prigovor na drugu optužnicu protiv braće Mamić

Zdravko Mamić (Foto: Dnevnik.hr)
Zdravko Mamić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Zdravko Mamić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Optužno vijeće na županijskom sudu u Osijeku odbilo je prigovore okrivljenika u slučaju druge optužnice protiv Zdravka i Zorana Mamića, Damira Vrbanovića te suradnika.

Na ovu odluku obrana ima pravo žalbe. Ukupno sedmoricu optuženih tereti se da su Dinamo oštetili za najmanje 144 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Zoran i Zdravko Mamic bivši nogometaši Nova svjedočenja na suđenju protiv Mamića: "Ne sjećam se da sam primio novac" Suđenje braći Mamić - 3 Izvlačenje novca iz Dinama Nitko se nije pojavio na suđenju Mamićima: Trebali su svjedočiti Kranjčar, Barišić i Lulić

Optuženi su za zločinačko udruživanje, a predmet optužbe ponovno su transferi, ovog puta desetak igrača, među kojima Luka Modrić i Vedran Ćorluka.

Na jutrošnjem ročištu u Osijeku pojavio se samo Zdravko Mamić u društvu svog odvjetnika Veljka Miljevića.

"Oni su donijeli odluku da se prijedlog branitelja okrivljenika odbija kao neosnovan, sve drugo je ostavljeno za kasniju odluku, ništa vam ne mogu drugo reći, jer je kratka i jasn,a a ono sve drugo je ostavljeno za kasniju odluku", rekao je nakon rasprave na Oprtužnom vijeću Miljević.

Glasnogovornik suda Miroslav Rožac izjavio je nakon sjednice kako je Optužno vijeće odbilo iz spisa izdvojiti zapisnike o ispitivanju svih svjedoka u istrazi USKOK-a na kojima nije nazočio predstavnik obrane, smatrajući da ti dokazi, prema sadašnjem Zakonu o kaznenom postupku, nisu nezakoniti.

Odbijen je i prijedlog obrane za izdvajanje nalaza i mišljenja sudskog vještaka za financije i knjigovodstvo Ksenije Špoljarić, koji bi po stavu obrane mogli biti pristrani s obzirom da je ona vještačila i u kaznenom predmetu iz prve optužnice protiv Zdravka Mamića i još trojice okrivljenika, koji se već vodi pred ovim sudom, rekao je Rožac.

Rok za žalbu Vrhovnom sudu na ovu odluku je tri dana, a po pravomoćnosti rješenja nova sjednica Optužnog vijeće sazvat će se pismenim putem, dodao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene