Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pitanje reformi...

Državni tajnik MZO-a objavio status o reformama na Facebooku i dobio čudan komentar prorektora zagrebačkog sveučilišta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak objavila u četvrtak na svojem Facebook profilu status u kojem je istaknula kako je izašavši pred učitelje okupljene ispred Ministarstva demantirala sindikalne vođe "o monologu Ministarstva". Njezin status podijelio je državni tajnik Minstarstva Tome Antičić, a prvi i zasad jedini komentar ispod Antičićevog podijeljenog statusa napisao je prorektor zagrebačkog sveučilišta Miljenko Šimpraga, a taj komentar vrlo je znakovit.

"Izašla sam danas pred učitelje ispred Ministarstva demantirati sindikalne vođe o monologu Ministarstva. Naime, u posljednja 3 mjeseca, vodilo se čak 15 različitih sastanaka vezanih za pregovore, a posljednji koji se vodio baš jučer trajao je tri sata. Oduševila me potpora učitelja u provođenju reforme, a ja ću i dalje inzistirati i aktivno raditi, kao i dosad, na boljim uvjetima škola i boljim uvjetima rada učitelja diljem Hrvatske", napisala je ministrica obrazovanja i znanosti Blaženka Divjak na svojem Facebook profilu.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Sami slažu satnicu" Hoće li se u školama gledati utakmice? "Čitam i ne vjerujem" Slika nije dostupna INFLACIJA SUPERODLIKAŠA Bivša ministrica o prijemnim ispitima za škole: ''Problem je stvaran, ali opet se radi ono što je lakše, a ne pametno''

Njezinu objavu podijelio je i državni tajnik istog Ministarstva, Tome Antičić.

"MZO se ne skriva, dapače.

Intenzivno razgovaramo sa učiteljima, posebno sa onima koji shvaćaju da su promjene i reforme nužne, i njihovi inputi su nam jako jako korisni.

Tako da, da, itekako demantiramo sindikalne vođe - strah od reformi je tu očito velik. A bez reformi u školstvu RH nema budućnosti...", napisao je Antičić.

Prvi i jedini komentar na njegov status napisao je prorektor zagrebačkog sveučilišta Miljenko Šimpraga, a što je mislio s tim komentarom, prosudite sami.

"Srećom po sve nas u sustavu nećete još dugo", napisao je Šimpraga.

Antičić mu nije ostao dužan.

"Lijepo je imati podršku za reforme", odgovorio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene