Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Apsurdna situacija u Dalju

Država ukinula plaćanje prijevoza autobusima pa učenici pješače

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Dalju kod Osijeka prosvjed. Zbog prijevoza do škole bune se roditelji i djeca. Prvih šest mjeseci država im je plaćala prijevoz autobusom do Osijeka. Ministarstvo obrazovanja donosi novi naputak pa djeci priznaje tek jeftiniji prijevoz vlakom. A vlakovi su u Dalju vrlo rijetki.

Obećanje - ludom radovanje. Tako bi se mogla u najkraćim crtama opisati igra Ministarstva obrazovanja prema daljskim srednjoškolcima. No, oni su odlučili stvar uzeti u svoje ruke. Iako svakodnevno putuju u školu u Osijek država im je ukinula plaćanje prijevoza autobusima. Imaju pravo na kartu za vlak, s obzirom da on prolazi kroz Dalj. No, za uvjete pritom nitko ne pita.

Pročitajte i ovo Autobusi "Za tri kilometra - pet eura" "Roditeljima je to previše, neki djecu ne šalju na školske izlete": Doznali smo zbog čega su skočile i cijene prijevoza učenika Slika nije dostupna Prijevoznici upozoravaju Problemi uoči početka školske godine: "Dio đaka možda ostane bez prijevoza"

Za vlak postoji svega nekoliko linija. Uz to do prve stanice neki srednjoškolci pješače kilometrima. A daljski željeznički kolodvor pravo je ruglo. Roditeljima je ostavljena mogućnost da sami nadoplate prijevoz za autobus. Država pokriva dvjesto kuna, roditelji bi morali platiti preostalih šesto. A neki imaju više djece.

Roditelji apeliraju na ministarstvo da situaciju riješi. Tako su im uostalom obećali početkom školske godine. Djecu će slati u školu, ali autobusom koji ne namjeravaju platiti. Ako ih prijevoznik izbaci, ostat će doma. U ministarstvu pak za probleme prozivaju HŽ. Znanje je i ovaj put, čini se, u drugom planu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene