Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dugogodišnji zaostaci

Država će ženi Ante Gotovine isplatiti 550 tisuća kuna odštete?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Supruga haaškog optuženika Ante Gotovine, Dunja Zloić Gotovina, od države bi mogla dobiti 550 tisuća kuna.

Naime, iako je Upravni sud još 2006. godine donio pravomoćnu presudu po kojoj je MORH trebao pukovnicu Gotovinu vratiti na radno mjesto, oni to nisu učinili.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Teško se nose s presudom Odvjetnici Gotovine u Zagrebu: Otišli razgovarati sa suprugom Dunjom? Slika nije dostupna Kroz suze Gotovinina punica: Bilo bi prestrašno da ga osude

Dunja Zloić Gotovina od listopada 2004. godine nije primala ni plaću ni mirovinu, kao ni zdravstveno osiguranje, zbog čega bi od države, tj. MORH-a trebala dobiti sve zaostale plaće, odnosno više od 550 tisuća kuna zaostataka.

'Nas u većini tih slučajeva zastupa DORH, ali MORH kao institucija dok sam mu ja na čelu će dati sve od sebe da nikome ne ostane dužan', rekao je Davor Božinović, ministar obrane.

>> Gotovinina poruka iz zatvora

>> Presuda Anti Gotovini 15. travnja u 11 sati

Ivo Farčić, odvjetnik Dunje Zloić Gotovine je za Dnevnik Nove TV rekao da su blizu dogovora i da bi se navedeni iznos trebao isplatiti. 'Gospođa Dunja Zloić Gotovina ima pravo tijekom presude Upravnog suda da se vrati na posao  MORH. Mi smo se, obzirom da nam je to procesna pretpostavka, uputili u miran postupak rješavanja spora s DORH-om i taj postupak je došao u fazu koja, makar nije zahvalno progonzirati pozitivno rješenje, koja meni daje nadu da bi to moglo relativno brzo biti riješeno', rekao je Farčić.

'Nisu uklonjene sve sporne činjenice iz razloga što svaka strana u postupku čvrsto zastupa interese svoje strane, ali smo već dovoljno približili stavove da u svakom slučaju možemo reći da su kooperativni i da postoji šansa za rješenjem', rekao je Farčić i objasnio da im je korespondent Državno odvjetništvo koje po zakonu zastupa Republiku Hrvatsku (Ministarstvo obrane).

Žarko Puhovski rekao je da su prava Gotovinine supruge povrijeđena jer se njezin status nije trebao povezivati s uhićenjem njezina supruga.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene