Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teško se nose s presudom

Odvjetnici Gotovine u Zagrebu: Otišli razgovarati sa suprugom Dunjom?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Luka Mišetić i Greg Kohoe, odvjetnici generala Ante Gotovine, zrakoplovom su danas iz Haaga stigli u Zagreb.

Čim su izašli iz aviona u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso odvjetnici su se u nepoznatom smjeru udaljili automobilom koji je po njih stigao na pistu. Nisu željeli davati izjave niti komentirati presudu. Sutra će se najvjerojatnije sastati s predstavnicima Vlade i premijerkom Jadrankom Kosor, no iza zatvorenih vrata.

Pročitajte i ovo Davanje napojnica - 3 Gotovina i dalje caruje Dva mjeseca od novog pravila: "Bilo je normalno uzeti sa stola i staviti u džep, ali došlo je do promjene" Ilustracija Potrošačka prava Građani u Njemačkoj sve teže dolaze do gotovine: Plaćate li radije kešom ili karticom?

>> Gotovina je nazvao obitelj, bio je ljutit, ali nikako ne želi prosvjede

>> Poštuju generalove želje: U Pakoštanima bez euforije i prosvjeda

Sudsko je vijeće prihvatilo je gotovo sve navode tužiteljstva i s time se odvjetnici generala Gotovine teško nose. 'Mogu samo ponoviti da sam imao dojam da sam bio u sudnici na marsu danas. To veze nije imalo s onim što je dokazano u predmetu', kazao je Luka Mišetić odmah nakon što je presuda izrečena. Od tada, više nije davao izjave za novinare. Nadu polažu u žalbeno vijeće koje treba preispitati njihove argumente. To su potpuno novi suci kojima će predočiti svoje dokaze i pokušati utjecati na prije dva dana izrečenu kaznu. Rok za najavu žalbe sa žalbenim osnovama istječe 16. svibnja.

Mišetić i Kehoe su prvo otišli razgovarati s Dunjom Gotovinom, suprugom generala, koja nije bila u Haagu na izricanju presude. Podsjetimo, haški je sud u petak generala Antu Gotovinu osudio na 24, Mladena Markača na 18 godina zatvora, a Ivana Čermaka oslobodio je krivnje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene