Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Društvo ''Naša djeca''

Najstarija organizacija koja u Opatiji skrbi o djeci više od 60 godina treba vašu pomoć

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Društvo ''Naša djeca'' najstarija je organizacija koja u Opatiji skrbi i brine o djeci predškolske i školske dobi već više od šest desetljeća, a njihov rad prepoznat je i na svjetskoj razini. Ipak, zbog teške financijske situacije potrebna im je pomoć građana.

 Društvo ''Naša djeca'' najstarija je organizacija koja u Opatiji skrbi i brine o djeci predškolske i školske dobi već više od šest desetljeća. Iza njih su generacije djece čije su odrastanje obogatili kreativnošću, inovativnošću, otvorenošću, proaktivnošću i sviješću o zdravom življenju.

''Naša misija je trajno zalaganje za bolji položaj djece u društvu i zaštitu dječjih prava te jednake mogućnosti za svu djecu u skladu s Konvencijom UN-a o pravima djeteta, osnaživanje roditelja za odgoj djece kroz programe edukacije i promocije odgovornog i kvalitetnog roditeljstva te njegovanje tradicije volonterstva u DND Opatija'', poručuju iz Društva.

Međunarodne aktivnosti

Društvo ''Naša djeca'' pokretač je brojnih programa, akcija i aktivnosti u Opatiji kojima je dobrobit djece uvijek bila na prvom mjestu. Tako su već 1952. pokrenuli organiziranu brigu o djeci predškolske dobi u Opatiji i prvu školu za roditelje, a 2002. godine osnovali su i radionicu, odnosno igraonicu Kolibrići za djecu s teškoćama u razvoju radi sve do danas.

Društvo je 2010. godine počelo i s međunarodnim aktivnostima – istraživanja o dječjim pravima, dječje sudjelovanje, ulaganja u djecu, međunarodni projekte, a za svoj rad dobili su i velika svjetska priznanja.

Nedostatak novčanih sredstava

Ipak, Društvo ''Naša djeca'' već neko vrijeme suočen je s nedostatkom financijskih sredstava.

''Pribavljanje financijske podrške za nastavak rada postaje sve teže. Dosadašnji izvori presušuju. Financijska potpora je nedostatna bez obzira na dugogodišnju prisutnost i prepoznatljivost našeg rada. Unatoč teškoj situaciji želimo nastaviti raditi i dalje'', poručuju iz Društva i pozivaju građane za pomoć u prikupljanju financijskih sredstava kako bi Društvo opstalo.

''Iniciranje, ostvarivanje i postizanje navedenih i još mnogih drugih rezultata za primjer su i pohvala, kao i rad članova i suradnika DND-a te volontera koji s nepresušnim entuzijazmom djeci daruju svoje znanje, iskustvo i vrijeme'', zaključili su.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene