Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dr. Ines Strenja Linić, novoizabranoj saborskoj zastupnici MOST-a, danom konstituiranja Hrvatskog sabora prestao je mandat predsjednice Skupštine Hrvatske liječničke komore.


 

Vezani članci Nikola Grmoja Most traži zatvor za dužnosnike koji ne dostavljaju dokumentaciju i daju lažne iskaze Slika nije dostupna Trpimir Goluža: Treba zaustaviti odlazak liječnika iz Hrvatske

Mandat predsjednika Skupštine HLK-a, prema Pravilniku o izboru tijela Komore, prestaje danom imenovanja na neku od dužnosti tijela javne i državne vlasti, što je propisano Zakonom o sprječavanju sukoba interesa.

U pismu kojim obavještava HLK da je postala zastupnica u Hrvatskom saboru, dr. Strenja Linić osvrnula se na dosadašnju suradnju u Komori, istaknuvši da se želi 'zahvaliti vodstvu i svim kolegicama i kolegama iz svih tijela Komore na uspješnoj suradnji'. Zaželjela im je i 'puno uspjeha u ostvarivanju ciljeva za boljitak liječničke profesije'.

Izbor novog predsjednika Skupštine Komore bit će na dnevnom redu prve sljedeće sjednice Skupštine, koju će sazvati zamjenik predsjednice Skupštine HLK-a dr. Zvonimir Lovrić.

Predsjednik Komore dr. Trpimir Goluža ocijenio je da je dr. Strenja Linić jedna od najzaslužnijih za pozitivne promjene koje se događaju u Komori. 'Dr. Ines Strenja Linić jedna je od najzaslužnijih za pozitivne promjene koje se upravo događaju u HLK-u. Svojim je predanim radom i trudom pridonijela ne samo kvalitetnom radu Skupštine Hrvatske liječničke komore, već i preustroju i reorganizaciji Komore. Kao predsjednik HLK-a, u svoje osobno ime, kao i u ime 21.000 članova HLK-a, dr. Strenja Linić želim puno uspjeha u predstojećem radu na dužnosti zastupnice u Hrvatskom Saboru', naveo je dr. Goluža. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju