Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dnevnik Nove TV u 19:15

Doznajte što se događa s legalizacijom bespravnih objekata!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U večerašnjem Dnevniku Nove TV u 19:15 gostovat će ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak.

Ambiciozni ministar koji vodi za hrvatsko gospodarstvo iznimno važan resor, govorit će o trenutačnom stanju u graditeljstvu, planovima poticanja stanogradnje i prodaje stanova koji su izgrađeni, no zbog 'suše' u džepovima građana, zjape prazni. Govorit će i s tim povezanim angažmanom i situacijom u kojoj se nalaze građevinske tvrtke, posebno pogođene situacijom u kojoj se stanovi slabo prodaju.

Pročitajte i ovo Vesna Vučemilović Livit iz Belišća Vučemilović o Vrdoljakovoj tvrtki: "Ignorira rješenja i grubo narušava pravni poredak" Slika nije dostupna Upozorenje Ministarstva Još niste predali zahtjev za legalizacijom? Možda bolje da požurite!

Bit će i riječi o legalizaciji bespravno sagrađenih objekata. Naime, ministar Vrdoljak je još na početku mandata rekao da Zakon o legalizaciji mora biti potpuno provediv i pravedan, a legalizacija jeftina te da treba legalizirati sve što je moguće, srušiti ono što je nužno i pokrenuti industriju visokogradnje.

Ministar je tada najavio i važnost nastavka provođenja zakona o subvencioniranju i državnom jamstvu stambenih kredita. Pored subvencije za kupovinu već izgrađenih stanova, rekao je da moraju pokrenuti i modele koji potiču izgradnju novih stanova za prodaju i izgradnju stanova za najam kako bi se pokrenulo tržište nekretnina.

Najavio je i projekte obnove javnih zgrada po principu energetske učinkovitosti i održivog razvoja - vrtića, škola, zgrada u vlasništvu javne uprave. Istaknuo je kako ih također čeka usklađivanje katastra i gruntovnice. 'Znam da zvuči preambiciozno ali mi je velika želja da do kraja mandata najveći dio Hrvatske bude katastarski izmjeren, a gruntovnice i katastar budu usklađeni', istaknuo je.

Razgovor s ministrom Vrdoljakom pogledajte u Dnevniku Nove TV u 19:15.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene