Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trikovi Porezne uprave

Doznajte kako možete ostati bez 50 kuna po izlasku iz dućana!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od 1. srpnja stupa na snagu Zakon o fiskalnim blagajnama, ali porezni inspektori već kruže gradom.

Traže račune. Pa tko po izlasku iz trgovine nema račun, naplatit će mu 50 kuna. Prodavači su obvezni ispostaviti a kupci su obvezni uzeti račun i imati ga pri izlasku iz trgovine te ga pokazati na zahtjev ovlaštene osobe. Ako inspektoru kupac odbije pokazati račun, izreći će mu se kazna za prekršaj na licu mjesta u iznosu od 50 kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ne sivoj ekonomiji Porezna uprava kreće u novu akciju: Evo koga će ovaj put provjeravati Blagajna (Foto: Getty Images) Nikad lakše do posla Rat za radnike: Poslodavci konkurenciji besramno kradu trgovce, onima koji dovedu još kojeg kolegu isplaćuju nagrade

Inspektori Porezne uprave obvezni su se predstaviti službenom iskaznicom odnosno značkom. U provođenju poreznog nadzora mogu zahtijevati pomoć službenih osoba Policijske uprave.

Novčane kazne za tvrtku kao pravnu osobu su od 15.000 do 100.000 kuna, a za prodavača od 5.000 do 15.000 kuna. Što o novom zakonu misle sami kupci, prodavači i trgovci, pogledajte u video prilogu, a li ne zaboravite, od 1. srpnja, čuvajte račune po izlasku iz trgovine.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene