Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zgrada nesigurna za život

Izgradnja Muzičke akademije im uništila stanove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zgrada Muzičke akademije u Zagrebu trebala bi biti gotova do početka sljedeće akademske godine. Obećali su tako izvođači radova ministru Željku Jovanoviću koji je posjetio gradilište.

U sjeni izgradnje je problem dvadesetak stanara susjedne zgrade koji od 2010. žive raseljeni po Zagrebu. Nakon početka radova njihova je zgrada zbog oštećenja proglašena nesigurnom za život.

'Koji točno uzrok i u kolikom omjeru je utjecao na stanje zgrade koja je star sto godina to stvarno moraju utvrditi vještaci. Što se tiče vještaka, imamo oprečna mišljenja', kazao je Miljenko Zovko, direktor Nexe gradnje.

>>
Jovanović: Pravilnik o uvjetima za izbor u znanstvena zvanja je u skladu s europskom praksom

Pročitajte i ovo Gori zgrada u Valenciji - 1 Više je ozlijeđenih VIDEO/FOTO Drama u Valenciji, vatra guta zgradu od 14 katova: "Ovo je sablasno" Sara Duvnjak i Zdravko Vladanović - 2 Traje javno savjetovanje Novi Zakon o upravljanju i održavanju zgrada: Hoće li stanarima olakšati ili otežati život?

Stanari tvrde kako je zgrada uništena radovima i traže nadoknadu štete od investitora - ministarstva, grada i sveučilišta te izvođača radova. 'Moram reći da je stanje isto kakvo je bilo kad smo se iselili kad je gradnja počela. Osim obećanja 'budemo', 'mi radimo na tome', 'dogovaramo se', mi nemamo ništa opipljivo. Oni nisu htjeli s nama sklopiti sporazum', kazao je Boris Jukić, odvjetnik i stanar zgrade.

No, ministar Jovanović je kazao da će problem biti 'riješen na kvalitetan način, tako da svi budu zadovoljni'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene