Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove nesuglasice

Jovanović: Pravilnik o uvjetima za izbor u znanstvena zvanja je u skladu s europskom praksom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nove nesuglasice u hrvatskoj znanosti i obrazovanju. Sve zbog pravilnika o uvjetima za izbor u znanstvena zvanja.

Sindikalisti tvrde da je pravilnik zbog obveze objavljivanja radova u inozemstvu skandalozan. Zbog radikalnih promjena u društvenim i humanističkim znanostima smatraju da će znanstvenim novacima biti otežano napredovanje. Izmjene se provode zbog štednje u sektoru.

'Nije problem u visini kriterija, nego u načinu utvrđivanja kriterija', kazao je Igor Radeka iz Nezavisnog sindikata znanosti i visokog školstva.

>> Mlade Hrvatice svojim istraživanjima pomiču granice u znanosti!

Pročitajte i ovo Očekuje se dobra predsezona Za Uskrs se očekuje više od 100 tisuća dolazaka Očekuje se dobra predsezona: Broj rezervacija premašuje rekordnu 2019. Ilustracija zaostajemo za prosjekom Objavljeni su podaci o BDP-u, izjednačeni smo s Mađarskom i na začelju smo EU-a

Ministar Jovanović tvrdi da je pravilnik u skladu s europskom praksom i da ne bi trebalo biti drastičnijih promjena. 'Ako nitko u svom radnom vijeku nije uspio objaviti niti jedan sažetak na stranom jeziku, onda ne zaslužuje da napreduje, o bilo kojem području znanosti da se radilo. Svi moraju raditi puno više nego do sada da bi Hrvatska znanost bila konkurentna, pa tako i u društveno humanističkom području', kazao je ministar Jovanović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene