Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Republike Stjepan Mesić, koji danas boravi u cjelodnevnom posjetu Varaždinu i Varaždinskoj županiji, nakon kratkog sastanka s varaždinskom gradonačelnikom Ivanom Čehokom i županom Predragom Štromarom nazočio je otvorenju dograđenog dijela Prve varaždinske gimnazije.


Taj projekt, vrijedan 30 milijuna kuna, ostvaren je prema modelu javno-privatnog partnerstva. Na svečanom otvorenju zgrade gimnazije predsjednik Mesić je rekao da se taj model pokazao kao dobar u Varaždinskoj županijii te kako je na taj način podignuta razina obrazovanja i omogućeno pohađanje nastave u jednoj smjeni u Varaždinu. Mesić je također istaknuo veliku važnost obrazovanja i znanja.

Vezani članci U patroli s prometnom policijom (Foto: Dnevnik.hr) - 1 U Varaždinu prava drama: Mladić u Audiju bježao policiji, a kad je vidio da nema kud, jednog policajca pokušao pregaziti Slika nije dostupna Za ubojstvo predsjednika Haitija osumnjičeni bivši kolumbijski vojnici, uhićena i dvojica Amerikanaca

'Mi u ovom trenutku jesmo u krizi kao i cijeli svijet, na što nažalost nismo mogli utjecati. No, dosta smo toga mogli izbjeći da se na vrijeme slušala znanost i mišljenje stručnjaka", ocijenio je Mesić. Poručio je da Hrvatska ima potencijala za daljnji razvoj, ali da trebamo biti organiziraniji. Naveo je primjer Varaždina i Varaždinske županije kao organizirane sredine iz koje stoje uspjesi i rezultati.

Mesić naglasio nužnost reformi

Mesić se dotakao i teme strateških ciljeva Hrvatske, odnosno ulaska u NATO i Europsku uniju. Što se tiče NATO-a predsjednik je poručio da ulazak u tu asocijaciju treba iskoristiti za organizaciju proizvodnje za vojni kompleks NATO saveza, dok je za ulazak u EU istaknuo nužnost provođenja reformi na područjima gdje još nisu provedene.

Nakon obilaska Prve gimnazije Mesić je posjetio Metalsku industriju Varaždin te novouređenu zgradu Tehnološkog parka Varaždin. Oko 12 sati predsjednik Mesić je došao u posjet Poslovnom sustavu Vindija. Nakon toga slijedi obilazak tvrtke Solvis te odlazak u Općini Cestica koja obilježava dan općine.U večernjim satima, u 18, 30 sati, predsjednik će u Hrvatskome narodnom kazalištu održati javnu tribinu pod nazivom 'Predsjednikova dva mandata - Perspektive i izazovi'.mn(Hina)