Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opovrgli navode

DORH: AI nije razlog zbog kojeg istražujemo Merčepa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
DORH tvrdi kako kako istraga u kaznenom predmetu protiv Tomislava Merčepa nije rezultat ni rada Amnesty Internationala niti je potaknuta objavljivanjem njihovog izvješća, izvijestio je DORH navodeći samo inicijale.

'Samo podsjećamo da je nakon provedenih izvida, prvo Županijsko državno odvjetništvo u Požegi pokrenulo kazneni postupak protiv D.K., D.Š., P.V., T.P., Ž.T. i A.I. zbog počinjenja kaznenih djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva iz čl. 120. OKZ-a RH, a zatim je podnesen istražni zahtjev protiv T. M.', stoji na internetskim stranicama DORH-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zaštita ljudskih prava Moamer Gadafi heroj godine prema anketi Amnesty Internationala?! Slika nije dostupna Pravo na vodu uskraćeno mnogima Zbog vode dnevno umire oko 20.000 djece

>> Merčep još dva mjeseca u pritvoru

U DORH-u ističu kako se provode intenzivni izvidi i istraživanja o čemu je javnost bila obaviještena, kako nakon primljenih materijala o daljnjem postupanju, tako i o pokrenutim kaznenim postupcima.

Podsjetimo, Merčepa se tereti za ratni zločin protiv civila, to jest da je od 8. listopada do sredine prosinca 1991., kao savjetnik u MUP-u i zapovjednik pričuvne postrojbe MUP-a smještene u Pakračkoj poljani i dijelom u paviljonu 22 Zagrebačkog velesajma, naređivao nezakonita uhićenja, zlostavljanja, mučenja i ubojstva civila te propustio spriječiti te zločine.

Merčepu je prije nešto više od tjedan dana produžen istražni pritvor na još dva mjeseca zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i posebno teških okolnosti u kojima je djelo počinjeno.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene