Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prikuplja novac

Domaći bloger želi spasiti prijatelje u Afganistanu, moli za pomoć: "Pred našim očima događa se velika katastrofa ovog doba"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski travel bloger Kristijan Iličić na svojem je Instagramu objavio dirljivu priču o situaciji u Afganistanu i pozvao dobre ljude da doniraju minimalne iznose kako bi pomogao ljudima koje je upoznao na nedavnom putovanju u tu zemlju.

U objavi je istaknuo kako je novac potreban da bi njegov prijatelj kojeg je tamo upoznao uspio pobjeći iz zemlje i tako se skloniti na sigurno.

Pročitajte i ovo Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini

"Ovaj šok koji se sada dogodio kao i glas moga prijatelja, činjenica da će ga talibani ubiti ako ga se dočepaju, činjenica da teško može iz grada, guraju me preko ruba, izišao sam u javnost s pozivom da pomognemo čovjeku i ljudima koje sam upoznao dolje. Tražio sam minimalnu donaciju, dolar, dva ili ako to ne možete odvojiti, da barem shareate. Novac je potreban za podmićivanje (na žalost) svih u lancu ovoga bijega", naglasio je Iličić i otkrio kako je u manje od 24 sata uplaćeno više od 18 tisuća dolara.

Zahvalio je svima koji su se odazvali njegovoj plemenitoj akciji, ali poslao poruku onima koji u komentarima šire mržnju.

"Želim takvima samo reći da me to uopće ne dira, da su u manjini, premda vrlo glasni. Bilo bi tako lijepo da samo scrollaju dalje preko mojeg posta i traže neku drugu nišu gdje će imati mišljenje. Jer sada ne smijemo gubiti vrijeme. Pred našim očima događa se još jedna velika katastrofa našega doba“, poručio je Iličić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene