Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izlaze detalji oko pritvaranja dr. Diklića

'Doktor je otišao na godišnji odmor i ostavio me kao cucka!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U javnost izlazi sve više detalja oko pritvaranja bivšeg šefa kirurgije i v.d. ravnatelja bjelovarske opće Bolnice, Davorina Diklića. Prozivaju ga bivši pacijenti koji tvrde da ih je oštetio dok obitelji nekih preminulih pacijenata najavljuju tužbe.

Privremeno ravnateljstvo koje čeka sanaciju ne želi komentirati novi skandal koji trese bolnicu. 'Ja umirem, noga mora ići dolje ili glava', suznih očiju Ivan Koščević priča kako su mu nakon 13 mukotrpnih operacija ipak morali amputirati nogu. Sve kaže, zato što doktor Diklić prvu nije odradio kako treba. Sve su potvrdile dvije pravomoćne presude.

Pročitajte i ovo Zimske gume - 1 Teška krađa Mladić opelješio vulkanizersku radnju: Krao automobilske gume i opremu u vrijednosti 40 tisuća eura Teška prometna nesreća u Bjelovaru Poginuo vozač traktora Policija objavila detalje teške nesreće na bjelovarskoj obilaznici

>> Bjelovarski liječnik uhićen zbog nesavjesnog liječenja: 'To je bolnica slučaj'

'Nije operaciju odradio na vrijeme i drugo da ju je pogrešno napravio. Nije dobro osigurao prijelom i nije postavio ni te pločice ni te šarafe unutra kako je trebalo. To je bila strašna bol,to je plivalo sve u gnoju. On je otišao na godišnji odmor, ostavio me kao cucka na bjelovarskoj kirurgiji', ispričao je Koščević.

Od Bjelovarske bolnice dobio je 366.000 kuna odštete i 900 kuna na mjesec doživotne rente. Infarkt koji je pretrpio samo je jedna od posljedica amputacije. 'Ja vam trpim tešku fantomsku bol. Kroničnu. Osjetim cijelu svoju lijevu nogu. Kad se ustajem mislim da stajem na nju. Stvara mi velike probleme, živci mi cukaju i to će me dovest do ludila', kaže Koščević.

Bjelovarčani koji su htjeli nešto reći podijeljeni su oko slučaja doktora Diklića. 'Nije u redu ako je toliko ljudi nastradalo odnosno ako se to desilo njegovom pogreškom. Onda je u redu da odgovara', rekla je jedna stanovnica Bjelovara.

'S njim smo zadovoljni. On je naš doktor i to je sramota što ga svi okrivljavaju. Njega ogovaraju oni koji su puno lošiji od njega pa mu zavide. Inače on je doktor da ga je trebalo tražiti i svaka mu čast podršku mu dajemo', kaže stanovnik Bjelovara.

Doktor Diklić nastavak slučaja čeka u pritvoru. Njegovi odvjetnici na zahtjev obitelji i dalje ne žele govoriti dok obitelji njegovih pacijenta koji su preminuli najavljuju tužbe.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene