Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Turbofolk ili ne?

Zabrana koncerta u Puli dobiva sudski epilog, gradonačelnik ostaje pri svom, a organizator već razmišlja o idućim pravnim potezima

Aktualno Galerija Turbofolk koncert - 1 Turbofolk koncert - 1 Foto: DNEVNIK.hr Filip Zoričić Filip Zoričić Foto: DNEVNIK.hr Mario Cindori Mario Cindori Foto: DNEVNIK.hr Turbofolk koncert - 2 Turbofolk koncert - 2 Foto: DNEVNIK.hr +3 Turbofolk koncert - 3 Galerija 1/8 >>
Turbofolk ili ne, priča o zabrani koncerta u Puli dobit će sudski epilog. O tome - hoće li se izvođači narodnjaka ipak okupiti u Puli 25. ožujka, odlučit će Trgovački sud u Pazinu za četiri dana. Organizator je tražio privremenu mjeru i pravo na korištenje najveće pulske dvorane na dan kad se koncert i trebao održati.

Osim pjevača Dragana Kojića, trebali su nastupiti i Duško Kuliš, Ana Bekuta i Zorana Mićanović. "Ako koncerta bude 25. ožujka u Puli, to će biti spektakl nad spektaklima, kao što je i trebalo biti. Ne vidim nikakav razlog jer poruka koncerta je - slušaj, pjevaj i živi. Ništa drugo", kazao je Kojić.

Organizator koncerta podnio je tužbu, za njih, raskid ugovora o zakupu pulske dvorane nije u skladu sa zakonom.

"Dopis je proslijeđen s njihove strane da je otkazan ugovor zbog neplaćanja na vrijeme predujma za koji nismo dobili račun, već smo mi samovoljno uplatili nakon nekih mjesec dana. Račun još nismo dan danas dobili od njih", istaknuo je Mario Cindori, direktor Hiljadarka projekta.

Gradonačelnik Pule ostaje pri svom. "U pitanju je bila i organizacija samog događaja, plaćanje predujma i rokovi i ono što sam naglasio, da mi odlučujemo što će se događati u javnom prostoru", kazao je Filip Zorčić. Svoj potez ne naziva zabranom turbofolka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oglasio se i Krešo Beljak Kome smeta metal festival? Lokalni HSS-ovac tvrdi da je riječ o sotonističkom koncertu: "Veličaju vraga i mračne sile"

"Ako je gospodin gradonačelnik rekao da je moja muzika turbofolk onda je on turbogradonačelnik. Mogu vam i sad zapjevati: Plavo oko plakalo je, mnogo snova nestalo je. Ne znam, je li to turbofolk?", pita se Kojić.

Pročitajte i ovo Osijek PULA POKRENULA LAVINU Još jedan gradonačelnik ne želi koncert turbofolka u svom gradu: "Neke granice treba postaviti"

Gradonačelnik o argumentima s kojima ide na sud ne želi. U slučaju da izgube, Cindori razmišlja o idućim pravnim potezima. Procjenjuje da bi zarada uključenih u koncert bila oko 60.000 eura. Posljednju riječ imat će - sud, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović.

Više o otkazanim koncertima pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene