Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PULA POKRENULA LAVINU

Još jedan gradonačelnik ne želi koncert turbofolka u svom gradu: "Neke granice treba postaviti"

Osijek
Osijek Foto: Getty Images
Grad Osijek trebao je biti zamjena organizatorima turbofolk-koncerta nakon što su im u Puli otkazali svoju dobrodošlicu. Međutim, ni gradonačelnik Osijeka ne želi im iznajmiti koncertnu dvoranu. Razlog? Osijek je srednjoeuropska metropola, kaže gradonačelnik Osijeka.

Nakon što je pulski gradonačelnik Filip Zoričić zabranio da se u gradskim prostorima organizira turbofolk-koncert, organizatori su rekli da će događanje preseliti u Osijek. Međutim, sada stiže odbijenica i iz grada na Dravi, a gradonačelnik Ivan Radić poručuje: "Neke granice treba postaviti."

"Osijek je srednjoeuropski grad koji ima naglašenu europsku dimenziju, grad koji se intenzivno razvija u pravu slavonsku metropolu, grad koji ima najveću kulturnu manifestaciju Istočne Hrvatske u vidu Osječkog ljeta kulture, koja dokazuje kako kultura i umjetnost savršeno pristaju gradu na Dravi", napisao je u svojoj objavi na Facebooku.

Istaknuo je kako je riječ o gradu koncerata, zabave i druženja, ali ovome je ipak odlučio zabraniti najam dvorane za koncerte.

"Odluka o neodobravanju organiziranja koncerta tzv. turbofolka u gradskoj dvorani povlači različite rasprave o tome gdje i kako povući granicu. To ne znači da tu odluku - ne treba donijeti", istaknuo je.

Pročitajte i ovo Telemach i Wandercon GAMING KONFERENCIJA U OSIJEKU Telemach gejmerima na Wandercon eventu u Osijeku osigurao je najveće internetske brzine omogućene korisnicima u Hrvatskoj

"Ne želim utjecati na to što će tko privatno slušati"

Osijek je predstavljen kao zamjenska opcija za Pulu, ali ta se ideja ne uklapa u ideju grada koji Radić želi razvijati.

"Ovakva 'promocija' zasigurno nije pravi i željeni put koji podržavam. Ne želim utjecati na to što će tko privatno slušati, ali smatram kako treba biti selektivan u odabiru sadržaja koji se nudi u javnom i gradskom prostoru. Taj sadržaj treba biti usklađen s vizijom razvoja i pozicioniranja grada u budućnosti", pojasnio je.

Naglasio je kako sada možda još nema jasnu ideju kako donositi ovakve odluke, ali barem zna što ne želi i u tome je podržao i kolegu iz Pule.

Pročitajte i ovo Osijek: Ilustracija - 4 Priča iz Slavonije Iako je život sve skuplji, jedan je grad završio na listi najpovoljnijih: "Ne bih ga nikad mijenjao, za sve pare ovog svijeta"

"Motiviran ovom situacijom, svom timu dat ću zadatak da promisle o kriterijima kojima će se u budućnosti voditi prilikom dogovora sadržaja u javnom prostoru, a koji će biti usklađen s vizijom moderne, urbane srednjoeuropske metropole koju gradimo", zaključio je.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene