Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rješenja nema

Dok se Vlada i grad natežu, Spaladum arena propada!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitska Spaladium Arena sve više nalikuje na spomenik propasti kao posljedice loših političkih odluka i ulaganja. Arena je zatvorena, visoko vrijedan objekt propada, a tvrtka konzorcija Konstruktor - Dalekovod - IGH pred stečajem. Rješenja koje zajednički trebaju donijeti Vlada i grad još nema.

Zapušteno, neizgrađeno, već hrđavo izvana, a unutra zatvorena velebna dvorana. Splićani samo mogu reći - sramota. 'Da se vodi računa, to bi moglo biti u funkciji, ali nikoga nije briga za to', kazao nam je jedan građanin.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Ilustracija Istraga Akcija USKOK-a u Splitu, pod istragom tri osobe

Grad Split i Vlada kao partneri trebali su se već dogovoriti kako dalje, no pomaka nema. 'Grad nije odradio sve one točke koje smo dogovorili da će biti odrađene, sve precizne informacije o kojim točkama tog dogovora se radi možete dobiti iz ministarstva znanosti i obrazovanja', kazao je potpredsjednik Vlade Branko Grčić.

>>
Spaladium arena kliže u novi problem

No, u ministarstvu znanosti i obrazovanja danas ne daju odgovor o čemu je riječ, već samo poručuju da će uskoro biti radni sastanak. Što su oni to konkretno trebali napraviti, a nisu, ne znaju ni u gradu Splitu. 'Grad Split nije dobio nikakve obveze od Vlade Republike Hrvatske koje je morao izvršiti. Mi smo poduzeli inicijativu, mi molimo Vladu od petog mjeseca na ovamo već s četiri dopisa da sjednemo i definiramo daljnji smjer kretanja', Kazao je Jure Šundov, dogradonačelnik Splita.

Dapače, Vlada je ta koja nije ispunila obećano - ustupanje zemljišta. Rješenje koje vidi Grad je prvo raskid ugovora s konzorcijem. 'Konzorcij nije izgradio Spaladium Centar i zbog toga trebamo napravit raskid ugovora. Ne može ga napravit sam grad nego zajedno grad i država, drugo da grad i država sjednu i dogovore da se tamo naprave objekti u interesu grada i države za poznatog kupca', dodao je Šundov.

Ideja je da se izgradi administrativni centar gdje bi se premjestila gradska uprava, javna poduzeća, ali i osigurali prostor za općinski sud i ostale potrebe možda ministarstva uprave. No Vlada, tvrde u Splitu nikako da zajednički krene u rješavanje problema.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene