Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sufinanciranje izgradnje

Dobra vijest - Sada lakše do bazena!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo je odobrilo sufinanciranje 81 bazena u domaćinstvima koja će dobiti po 40 tisuća kuna.

Dobre vijesti i za iznajmljivače apartmana! Lakše će doći do novca za gradnju bazena!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kako do novca za bazen 'Turistički objekt s bazenom ima 30 posto VIŠE rezervacija' Slika nije dostupna Novosti i za poduzetnike '1000 BAZENA ZA HRVATSKI TURIZAM'

Novi javni poziv Ministarstva turizma definitivno je olakšao posao svim novim iznajmljivačima, odnosno za bespovratna sredstva ovoga puta mogu aplicirati i oni koji su se tek počeli baviti turizmom. Ne moraju kao dosad imati registrirani objekt godinu dana. On mora biti registiran samo do dana podnošenja prijave. A bazen uz kuću za odmor danas je gotovo obveza. To znači bogatija ponuda, dodatni motiv odabira baš određene kuće. Turisti na taj način ne moraju daleko po osvježenje, a to je najčešće ono što traže. Na jednom mjestu imaju mir, udobnost i intimnost.

Iznajmljivačima poticaji za izgradnju bazena!

O gradnji bazena uz kuću koju iznajmljuje Klara nije dugo razmišljala.

'Bez bazena danas je gotovo nemoguće iznajmljivati takve kuće, to vam je evo da pojednostavim kao da danas kupujete auto bez klime', kaže Klara Gahovac, vlasnica kuće za odmor. Ne smatra se više luksuzom. Bazen je danas osnovna ponuda.

'To nije luksuz, to nije luksuz, to je danas jedan standard', tvrdi Klara.

Stoga ne čudi velika zainteresiranost privatnih iznamjljivača za gradnjom. Ministarstvo zato u novom natječaju nudi još povoljnije uvjete.

'Ne moraju se iznajmljivači godinu dana već baviti i biti registrirani već mogu zaokružiti čitavu investiciju i odmah imati bazen u svojoj ponudi', objasnio je ministar turizma Darko Lorencin.

Za bazene odobreno oko 3,2 milijuna kuna

Za njih je ministarstvo odobrilo čak 3 milijuna i 240 tisuća kuna. Odnosno sufinanciranje 81 bazena u domaćinstvima koja će dobiti po 40 tisuća kuna.

Lorencin predstavio aktivnosti za iduću sezonu

'To je jedan novi proizvod, izdižemo kvalitetu smještaja u privatnom smještaju i to je jedna od mjera namijenjena upravo tom segmentu koji je u strukturi smještaja hrvatskog turizma daleko najbrojnija', rekao je Lorencin.

Objekt mora imati najmanje 3 zvjezdice i 3 sobe odnosno šest stalnih kreveta. Podmirene boravišnu pristojbu i turističku članarinu. Vanjski bazen minimalne površine od 30 i unutarnji od 20 četvornih metara.

Pomak u kvaliteti i usluzi osjeti se i u potražnji takvih kuća.

'Zato onda obitelji mogu puno više i uživati bez da previše moraju koristiti automobile nego u sklopu kuće imaju bazen gdje se onda mogu opustiti i okupati i djeca isto tako', kaže Sandra Gobin iz Puničke agencije.

A uz bolju ponudu, brže i lakše popunjavaju se i mjeseci prije i poslije glavne sezone.

Brojke pokazuju da objekti koji imaju bazen, imaju booking veći u prosjeku za čak 30%. Gosti već pri pretraživanju objekata, kažu u turističkim agencijama, gledaju isključivo takve kuće. I ono što je sigurno dobra vijest, osim bolje popunjenosti, sezona za ove privatne iznajmljivače počinje ranije, već u ožujku, a i završava kasnije, negdje sredinom ili krajem listopada. Ovaj novi javni poziv Ministarstva turizma otvoren je do 13. lipnja.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene